Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Madeleines ord från Florida väcker hopp: ”Är det nu hon kommer hem?”

22 okt, 2021, 10:30 
Prinsessan Madeleine
Prinsessan Madeleine bryter tystnaden! Och hennes ord väcker hopp om att vi snart får se henne hemma i Sverige igen.
Annons
Hör Madeleines första ord efter kungens beslutBrand logo
Hör Madeleines första ord efter kungens beslut

Prinsessan Madeleine är tillbaka! Det är på sitt konto på Instagram som hon hör av sig – och det är första gången på 73 dagar som det kommer ett livstecken från hennes annars högst privata tillvaro i 15-rumsvillan i Miami.

Men bäst av allt, hennes ord väcker hopp om att vi snart får se henne hemma i Stockholm igen.

Prinsessan Madeleine
Prinsessan Madeleine.

Det är ju ingen hemlighet att hennes barn alltid tycker att det är lika kul att komma hem till vintern i Sverige och nu har hon ytterligare en stor och viktig anledning att resa hem: Childhoodpriset 2021.

Annons

– Nu har vi öppnat nomineringen! Jag är mycket glad över att sitta i juryn även i år, skriver prinsessan Madeleine i inlägget.

Det är drottning Silvias barnrättsorganisation som står bakom och detta är Childhoods sätt att uppmärksamma alla ”osynliga hjältar”: De personer som gör en sådan stor – och ibland livsavgörande – insats för att barn och unga ska vara trygga, men som sällan uppmärksammas för sitt arbete.

Prinsessan Madeleine och Childhoodpriset 2021

Prinsessan Madeleine
Så här festligt var det när Childhood fyllde 20 år och delade ut sitt pris för första gången – precis innan pandemin bröt ut.

Förra året fick prinsessan Madeleine vara prisutdelare via datorskärmen, men nu ser oddsen alltså väldigt goda ut för att vi får se henne vid drottning Silvias sida när det är dags att hylla vinnarna i Stockholm i december.

Annons
Drottning Silvia Prinsessan Madeleine Childhoodpriset
Madeleine och drottningen, ett kungligt superteam.

Prinsessan Madeleine berättar också att årets pris kommer att tilldelas en person som möter barn och unga som av olika skäl inte kan bo kvar hemma, som en familjehemsförälder eller en person som arbetar på HVB (hem för vård eller boende) eller de särskilda ungdomshem som Statens institutionsstyrelse ansvarar för.

– Vem vill du hylla tillsammans med oss? Nominera på childhood.se senast 29 oktober, peppar prinsessan Madeleine.

Foto: TT, Jonas Ekströmer/Kungliga Hovstaterna.

Annons