Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Madeleines oro – efter skadliga intrånget mot Chris O’Neill

16 mar, 2022, 07:00 
Jacob Johannesson

Chris O’Neill har drabbats av ett skadligt intrång.

Annons
Kravet på Chris O’Neill när han besöker StockholmBrand logo
Kravet på Chris O’Neill när han besöker Stockholm

Sedan prinsessan Madeleine gifte sig med Chris O’Neill 2013 har amerikanen jobbat med sitt företag Wilton Payments som enligt O’Neill jobbar med betalningslösningar för stora internationella företag.

Men företaget dras med ekonomiska bekymmer. Enligt Expressen har Wilton Payments ett miljonunderskott. I den senaste balansräkningen står nettotillgångarna på minus 2,6 miljoner kronor. På banken finns 430 000 kronor, men då ska 3,5 miljoner betalas till fordringsägare inom ett år.

Wilton Payments har inte bara ekonomiska problem. Expressen rapporterar att bolaget har drabbats av en hackerattack. Vid ett besök av bolagets hemsida finner läsaren flera konstiga texter, som bland annat:

Chris O’Neill drabbad av svårt intrång

”Ingen betalning nyaste seniorsinglar online dejtingsida”

"Dejtingtjänster online för singlar över 50”

”Mest effektiva mogen online dejtingtjänst gratis sökning”

En annan rubrik på hemsidan har ett ytterst märkligt budskap.

Annons

”Letar efter mogna kvinnor i houston lång boll över toppen och sterling har lågorna på. Kom ihåg att elektrisk var man träffar australiska singlar i san antonio kraftledningar och telefonledningar ser likadana ut.”

Texterna har varit synliga på hemsida under flera veckor. Hovets informationschef Margareta Thorgren lämnar följande kommentar till Expressen.

– En liten del av webbplatsen har nyligen blivit hackad, vilket är uppmärksammat, säger hon.

IT-säkerhetsexperten Marcus Murray är kritisk till företaget och förvånad över att det inte görs något åt problemet.

– Renommémässigt så ser det rätt ofördelaktigt ut att inte ha koll på sin internetexponering utåt på sin egen webbsajt. Det är klart att det kan skada ens förtroende. Men vad det egentligen gör är att det avslöjar att man inte har något fokus på IT och säkerhetskrav, säger han till Expressen och fortsätter:

– Det är märkligt att det kan ligga så där ens en stund, utan att de tar ner den. Skulle det där ligga på en välanvänd webbplats skulle man ju åtgärda det direkt.

Hackerattacken måste ge huvudbry för Chris, som kan tänkas få ett bra stöd från sin fru prinsessan Madeleine under den svåra tiden.

Foto: TT

Annons