Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Madeleines oro för Silvia: "Det är bara att erkänna..."

27 okt, 2023, 04:00 
AvGabriella Hall
Prinsessan önskan att hjälpa sin mamma.
Annons

Genom åren har drottning Silvia står starkt vid kungens sida. Men hon har också gjort mycket mer än så. Med hennes brinnande engagemang har hon hjälpt och påverkat många livsöden.

Och kampen går i familjen. Sedan 17-års ålder har Madeleine engagerat sig i Silvias hjärtefrågor, som hon nu själv också brinner för.

Madeleines och Chris hemliga kodspråkBrand logo
Madeleines och Chris hemliga kodspråk

Ja, Silvia och Madelen har en särskilt stark och speciell relation. Inte bara är de mor och dotter, de är också kollegor.

Prinsessan Madeleine om att ta över efter Silvia

Prinsessans arbete med Childhood innebär inte bara en kamp för barns rättigheter, hon får också spendera tid med sin mamma.

Senast drottningens och prinsessans hjärtefrågor förde dem samman var i mitten av oktober. Då återförenades de i New York för att tillsammans skänka sin kungliga glans över den årliga Childhood-galan på Manhattan.

Prinsessan Madeleine och drottning Silvia gör entré på röda mattan till Childhood-galan.
Dotter, mor och kollegor.

Silvia tog sig över Atlanten för att närvara, en resa bland många i arbetes anda. Och flera resor väntar. Samtidigt som det blev ett kärt och viktigt återseende vill Madeleine minska på sin mammas arbete.

Annons

I framtiden förväntas Madeleine ta över facklan. Ännu är det däremot inte dags, men till dess är Madeleine redo att inta en större roll. För kärleken till sin mor.

"Jag vill hjärna hjälpa till"

I Ingrid Thörnqvist nya reportagebok "Yrke: drottning" har Thörnqvist följt drottningens vardagsarbete och intervjuat både Silvia och nyckelpersoner i hennes yrkesliv. Däribland Madeleine.

– Hon [Silvia] brinner så mycket för de här frågorna, det skulle vara sorgligt för henne om det tog slut. Jag vill gärna hjälpa till och hoppa in på ett bättre satt, så att hon slipper alla krävande resor, säger Madeleine till Ingrid Thörnqvist.

Ibland tycker Madeleine att Silvia borde tänka mer på sig själv. Det säger hon till Thörnqvist som sedan frågar om drottningen jobbar för mycket.

– Ja, det skulle jag säga. Det är mycket för henne. Det är bara att erkänna att jag borde hjälpa till mer och stötta mamma i det här. Hon har många tyngder på sina axlar.

Foto: TT

Annons