Madeleines oro inför flytten till Sverige – behövs ytterligare 50 miljoner

30 mar, 2023, 14:00 

Prinsessan Madeleines flytt till Sverige har stött på ett bakslag.

Annons

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill förvånade många av oss när de plötsligt meddelade att de ska flytta tillbaka till Sverige. I augusti går flyttlasset – från soliga Florida till Stockholm.

Men först har paret saker att lösa på hemmafronten, innan de lämnar Staterna för gott. Deras nuvarande hus ska säljas – och det ligger just nu uppe för försäljning.

Johan T Lindwall: Isoleringen knäckte prinsessan Madeleine
Johan T Lindwall: Isoleringen knäckte prinsessan Madeleine

Prinsessan Madeleine ställer miljonkrav – kan bli problem

Chris O'Neill och prinsessan Madeleine
Det kan bli en riktig rysaraffär för Madeleine.
Recept.se Nyhetsbrev

Det är en lockande möjlighet, om man sitter på de nödvändiga ekonomiska musklerna. Bostaden på 600 kvadratmeter kommer med pool, åtta sovrum, sex badrum och en rymlig walk-in-closet. En stor trädgård och terass med inbyggd grill innebär också goda möjligheter för fest och umgänge i det varma klimatet.

Annons

Bostadsmarknaden är tuff i USA för tillfället. Pandemin fick priserna att gå i taket på många håll, då folk började arbeta hemifrån och spendera nästan all sin tid hemma.

Florida var inget undantag. Bostäder i mångmiljonklassen är i dag dubbelt så många här som innan pandemin, enligt Forbes.

Madeleine och Chris verkar dessutom vara tuffa förhandlare. När de köpte huset, 2019, betalade de ungefär 31 miljoner kronor. Men i annonsen som nu ligger ute, har priset trissats upp till 78 miljoner kronor. Alltså nästan 50 miljoner kronor mer än vad prinsessparet själva betalade.

Det är sannerligen en hård marknad! Huset har nu legat ute i 26 dagar, utan att en köpare klubbats igenom. Det får ses som något av ett bakslag.

Annons

Kan bli svårsålt

Att sälja ett hus i Florida verkar dock vara en långdragen historia. Förra året tog det i snitt 44 dagar att få ett erbjudande och ytterligare 35 dagar innan affären gick i lås.

Enligt mäklarsajten Clever Real Estate är mars, april och maj bra månader att sälja, varav maj är den bästa månaden att få sålt snabbt, och drar det ut på tiden kan det bli svårt att få huset sålt för utropspriset.

Dessutom har vi ett läge med stigande räntor och en allmänt orolig omvärld. Vi får hoppas att det löser sig för Madeleine och Chris!

Annons