Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Madeleines plötsliga förändring – har blivit en världsnyhet

07 okt, 2022, 21:30 

Den ovanliga händelsen sprids som en löpeld – inte bara i Sverige.

Annons
Madeleines tokhyllning • Hon tar över Elizabeths vovvar • Kungens frågodiss – 3 kungliga snackisar från vecka 40Brand logo
Madeleines tokhyllning • Hon tar över Elizabeths vovvar • Kungens frågodiss – 3 kungliga snackisar från vecka 40

Prinsessan Madeleine och familjen i Florida tillhör den kunglighet vi ser allra minst av. Det är självklart helt naturligt när man bor tvärs över Atlanten.

Även om Madeleine, Chris O'Neill och barnen Leonore, Nicolas och Adrienne verkar trivas som fisken i vattnet på den soliga kusten, finns det nog många här hemma som gärna hade fått se lite mer av familjens vardagliga uppstyr.

Kanske har Madeleine hört alla böner – på sistone har saker sett ganska annorlunda ut.

Skillnaden med Carl Philip och Victoria

Jämför man Madeleine med sina syskon och deras familjer är skillnaden stor. Prins Carl Philip och prinsessan Sofia bor tillsammans med barnen i Villa Solbacken på Djurgården, och prinsparet syns ofta på olika kungliga uppdrag.

Även privat händer det att vi får oss en liten glimt av den härliga familjen, som i helgen när prinsessan Sofia och sönerna Julian och Gabriel, var på plats i Mantorp Park för att heja fram Carl Philip i racertävlingen Porsche Carrera Cup.

Annons
Prinsessan Sofia, prins Julian och prins Gabriel på Mantorp Park under prins Carl Philips tävling i Porsche Carrera Cup
Så underbar familj! Men visst saknade man prins Alexander?

Även kronprinsessfamiljen är betydligt mer vana i rampljuset. Familjen bor i Haga slott, strax norr om Stockholm i Solna. Där händer det att förbipasserande i vackra Hagaparken får sig en glimt av familjen, och om inte annat tar Victoria och Daniel ibland med sig barnen i kungliga sammanhang.

Nu senast var det dags den årliga Pep-dagen, ett återkommande initiativ från Victoria och Daniels projekt Generation Pep, som har som syfte att främja rörelse bland barn. Förutom massa roliga aktiviteter gick prins Daniels lopp av stapeln – och vilka deltog om inte prinsessan Estelle och prins Oscar!

Annons
Kronprinsessan Victoria och prins Oscar under Pep-dagen i Hagaparken
Prins Oscar hejar, men frågan är om inte mamma Victoria är mest peppad?
Kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle under Pep-dagen i Hagaparken
Vilket ögonblick!
Annons

Stora förändringen

Men på sistone har nånting förändrats. På prinsessan Madeleines Instagram-konto, där hon har 307 tusen följare, är hon inte allt för privat. Vanligtvis delar hon ett par, eller ett, inlägg i månaden.

Denna vecka har det skett ett skifte – hela tre inlägg, inom loppet av en vecka! Det första inlägget handlade om den förödande orkanen Ian som svepte in över hemstaden Florida, det andra om hennes arbete i World Childhood Foundation.

Det tredje inlägget var ett riktigt glädjebesked. Floridafamiljen har blivit större – hunden Teddy har fått sällskap, av en tre år gammal Bichon havanais vid namn Oreo!

Att Madeleine och familjen valt att utöka sin familj uppmärksammas nu vitt och brett, över hela världen. Bland annat har sajten People och kungasidan Royal central valt att skriva om Madeleines familjelycka!

Foto: TT

Annons