Madeleines problem med Silvia – situationen har nu nått utländsk press

16 dec, 2022, 12:12 

Madeleine har inte träffat kungafamiljen på flera månader.
Nu har den långa frånvaron även nått utlandet.

Annons

Prinsessan Madeleine har som bekant flyttat till Florida. Tillsammans med maken Chris O'Neill och barnen prinsessan Leonore, prinsessan Adrienne och prins Nicolas lever hon ett sant lyxliv i den soliga delstaten.

Kommer Madeleine att göra en Megxit? Herman Lindqvist reder ut!
Kommer Madeleine att göra en Megxit? Herman Lindqvist reder ut!

Däremot har det inte blivit många familjära besök. Senast drottning Silvia packade resväskan för att besöka sin dotter och barnbarnen var 2019. Sen kom en pandemi och ställde allting på sin spets.

Men den senaste tiden har det varit fritt fram att resa. Ändå har kungafamiljen inte gjort några landningar i USA och det är oklart när man kommer besöka Florida-familjen nästa gång.

Prins Daniel, drottning Silvia, prinsessan Madeleine och kung Carl Gustaf under Victoriadagarna på Öland
Prins Daniel, drottning Silvia, prinsessan Madeleine och kung Carl Gustaf under Victoriadagarna på Öland.

Eva Rusz: ”Kan ju vara så att de inte orkar”

För Madeleine är det såklart väldigt tufft att bo 800 mil från sin familj. Relationspsykologen Eva Rusz säger till Svensk Damtidning att det förmodligen är en stor besvikelse för prinsessan.

Annons

– Man kan säkert känna sig besviken på att ens föräldrar sällan hälsar på i Florida men jag anser inte detta skall tas personligt. Kungen och drottningen är äldre nu och de arbetar fortfarande efter pensionsåldern och far jorden runt, säger hon och fortsätter:

– Det kan ju vara så att de inte orkar helt enkelt så långa flygresor längre?

Händelsen med Madeleine skapar skriverier utomlands

Nu har psykologens ord även nått utlandet. Norska Se och Hör rapporterar förtjänstfullt om händelsen och lyfter även Madeleine fåtaliga besök i Sverige den senaste tiden.

”Senast för en vecka sedan lyste hon med sin frånvaro under Nobelprisceremonin och festen som den svenska kungen och drottningen höll för vinnarna dagen efter”, skriver tidningen.

Förhoppningsvis dröjer det inte länge förrän Madeleine och familjen återvänder till Sverige. Hovets informationschef Margareta Thorgren har tidigare sagt att de planerar komma hem till jul.

Annons

– Ja, hon planerar att tillsammans med sin familj komma hem till jul.

– Vi går aldrig ut med exakta datum, men det är när det närmar sig julveckan, sa Margareta Thorgren nyligen till Svensk Damtidning.

Chris O'Neill och prinsessan Madeleine med barmnen prinsessan Leonore, prinsessan Adrienne och prins Nicolas tar emot granar inför julfirandet från Skogshögskolans studentkår på Stockholms slott
Chris O'Neill och prinsessan Madeleine med barmnen prinsessan Leonore, prinsessan Adrienne och prins Nicolas tar emot granar inför julfirandet från Skogshögskolans studentkår på Stockholms slott 2021.

Foto: TT

Annons