Madeleines smeknamn på prins Nicolas – det kallas han i kungafamiljen

Prins Nicolas

Egentligen är de mycket privata – men efter Madeleines lilla Instagram-miss så fick vi veta: Det kallas prins Nicolas i kungafamiljen.
Därför har Madeleines och Chris barn så ovanliga namn!
0:48

Efter reklamen: Därför har Madeleines och Chris barn så ovanliga namn!

(0:48)

Slå på ljud

I dag är det födelsedagsbarnet Adrienne, som har varit dagens medelpunkt. Men mitt i det kungliga strålkastarljuset hittar vi också hennes storebror.

Prins Nicolas blev helt oväntat en snackis sedan Madeleine råkade skriva ut hans smeknamn på Instagram, innan hon snabbt tog bort det. Kanske för att det kändes väl privat.

Prinsessan Madeleine med sin familj

Prins Nicolas med hela familjen vid Halloweenfirandet i höstas.

Prinsessan Madeleine/Instagram

LÄS MER: Madeleines nya bild på prinsessan Adrienne – så firas hon på 4-årsdagen

Men i några minuter stod det där – och det visar sig att Nicolas kallas Coco i kungafamiljen. Madeleines smeknamn på barnen är korta och rappa nämligen.

Prinsessan Leonore är Nono, och att Adrienne kallas för Addi fick vi veta i julas när hon var på besök hos mormor Silvia och morfar kungen och pappa Chris O’Neill hördes säga:

Come Addie” (”Kom här Addie!”).

Prinsessan Madeleine: Sådan är prins Nicolas

Prins Nicolas

Prins Nicolas. I sommar fyller han sju.

Foto: Prinsessan Madeleine/Instagram

Chris har beskrivit Nicolas med orden a gentle soul och enligt Madeleine är han pojken med det stora hjärtat: Lugnare och mer känslig än sin storasyster Leonore.

– En riktig mammas pojke. Det är honom jag får alla kommentarer av. Han kan säga ”Mamma, you look beautiful!”, berättade hon häromåret i tidningen Mamas stora intervju.

Prins är han fortfarande, även efter kungens strategibeslut, men Nicolas har inte längre kvar sin Kungliga Höghet-titel. Vilket banar väg för en betydligt större frihet. Plötsligt finns det inte längre något som hindrar honom från att gå i pappa Chris fotspår och bli finansman. Ett yrke som verkar gå starkt i arv i familjen O’Neill.

Det kallas kungabarnen privat

Kungafamiljen på Solliden 2021

Kungafamiljen.

Foto: Jonas Ekströmer /Kungliga Hovstaterna

Prinsessan Madeleine har kallats Leni ända sedan hon var liten, och brorsan Carl Philip är Lippi. Medan Victoria kallas för Oja. Prins Alexander är Sandy, helt på brittiskt manér, och prins Gabriel är Gabbe. Prins Julian har inte hunnit få något, men ska man gå efter detta så lutar det kanske åt Julle?

Men kanske att man ska vara född in i kungafamiljen för att det där smeknamnet ska sitta som en smäck. Oss veterligen har varken drottning Silvia, Chris O’Neill, prinsessan Sofia eller prins Daniel något smeknamn.

Drottning Silvia

Drottning, men utan smeknamn.

Foto: Yanan Li/Kungliga Hovstaterna

LÄS MER: 53 kungliga smeknamn – vi har hela listan!

LÄS MER: Därför har prinsessan Madeleines barn så ovanliga namn

LÄS MER: Svensk Dam avslöjar! Sofias smeknamn på prins Alexander

Foto: TT.