Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Madeleines sorg efter enorma sveket – har förändrat allt

24 apr, 2024, 10:00 
Den 24 april är en tuff dag för prinsessan Madeleine. Då påminns hon om det enorma sveket i relationen.
Annons

Idag lever prinsessan Madeleine lyckligare än någonsin med Chris O'Neill, deras tre barn och två hundar i soliga Florida.

Men vägen dit har varit stormig. Den 24 april är det på dagen 14 år sedan Madeleine tvingades göra ett tufft relationsbeslut offentligt.

Madeleines ex Jonas Bergström – det gör han idagBrand logo
Madeleines ex Jonas Bergström – det gör han idag

Prinsessan Madeleines jobbiga tid dras upp igen

– Efter moget övervägande Prinsessan Madeleine och Jonas Bergström fattat ett gemensamt beslut att gå skilda vägar.

Så inleddes hovets pressmeddelande som släpptes den 24 april 2010, när Madeleine och fästmannen Jonas Bergströms relation gått i kras.

Annons
En kvinna läser på hovets hemsida att prinsessan Madeleine och Jonas går skilda vägar på lördagen.
Pressmeddelandet som fick landet att stanna upp.JOHAN NILSSON / TT

Det var inte många som såg det komma. Madeleine och Jonas hade bara året innan tillkännagivit sin förlovning, och många trodde att han var Sveriges nästa prins. Jonas blev snabbt välkommen in i kungafamiljen, kungen beundrade sin nya svärson mycket, och Madeleine såg lyckligare ut än någonsin innan.

Jonas Bergström och prinsessan Madeleine
Jonas Bergström och prinsessan Madeleine.C3916/_Patrick van Katwijk
Annons

Otrohetsskandalen som förändrade allt för prinsessan Madeleine

Men sedan kom uppgifterna upp till ytan som skulle förändra allt. Norska Tora Uppstrøm Berg, då 21 år gammal, talade ut i norska tidningen Se og Hør, och avslöjade att hon tillbringat en natt med den blivande prinsessmaken.

Det ska ha ägt rum på Tott Hotell i Åre, och enligt Tora presenterade Jonas presenterade sig som ”Jacob Bernström”. Den unge norskan ska inte ha vetat att det var Madeleines fästman, förrän efteråt.

Annons

– Madeleine förtjänar något bättre, sa hon till Se og Hør.

Uppgifterna om otroheten spreds givetvis som en löpeld.

Madeleine ska redan ha fått nys om detta innan, men när det nu blev känt för hela världen att hennes fästman varit otrogen valde hon att bryta.

– Det här är spiken i kistan för Madeleine. Det är en sak att hon vet att hon blivit bedragen. Men att hela Sverige också vet. Det är bara för mycket. Hon måste agera, har Svensk Dam Dokus programledare Johanna Lejon sagt i podcasten med samma namn.

Så, den där aprildagen för precis 14 år sedan, kom pressmeddelandet från hovet. Madeleine lämnade landet och flydde till New York i samma sekund, där tids nog träffade sin stora kärlek Chris O'Neill. Men visst förblir den här dagen jobbig, när hon påminns om det stora sveket.

Foto: TT

Annons