Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Silvia stoppade Madeleines present till Chris: ”Du kan inte"

23 apr, 2024, 07:00 
Här är presenten hon inte fick köpa.
Annons

Bandet mellan en mor och dotter kommer alltid vara något speciellt. Och det spelar ingen roll om ett världshav och 800 mil skiljer dem åt, som det är för drottning Silvia och prinsessan Madeleine.

Silvia är alltid redo att rycka in och stötta sin dotter – och sätta ned foten när det behövs...

Uppgifter: Victoria till Eurovision • Abdikerar – men vägrar säga när • Sofias stilsäkra statementlook – 3 kungliga snackisar från vecka 16!Brand logo
Uppgifter: Victoria till Eurovision • Abdikerar – men vägrar säga när • Sofias stilsäkra statementlook – 3 kungliga snackisar från vecka 16!

Drottning Silvia och prinsessan Madeleines särskilda relation

Drottning Silvia har ett starkt band till alla sina tre barn. Skillnaden är att Madeleine bor borta i USA, och de får inte tillbringa i närheten så mycket tid ihop som de velat.

Men Silvia och Madeleine håller kontakten via telefon och sms, och Silvia har flera gånger rest till Florida för att hälsa på Madeleine och Chris.

Dessutom har de ju sitt brinnande engagemang för World Childhood Foundation gemensamt. Det var Silvia som grundade organisationen 1999, och med åren har Madeleine tagit ett allt större ansvar och är nu vice hedersordförande. Med anledning av det delade engagemanget har Silvia och Madeleine närvarat på insamlingsgalor, rest och suttit i många långa möten tillsammans.

Annons

Drottningen är såklart oerhört stolt över Madeleine, som engagerar sig i samma frågor som hon själv gör.

Prinsessan Madeleine och drottning Silvia anländer till World Childhood Foundations galamiddag i New York
Prinsessan Madeleine och drottning Silvia inför World Childhood Foundations galamiddag i New York förra året.Foto: Pontus Höök / TT / kod 70250Pontus Höök / TT

Drottning Silvia stoppade presenten till Chris O'Neill

Trots att Madeleine är vuxen och har sin egna lilla familj i Florida händer det att Silvia måste rycka in och komma med mamma-råd.

En sådan händelse har Madeleine själv berättat om i en intervju med mama 2019, och då var det verkligen tur att Silvia var där med sina instinkter...:

– Chris fyllde år och jag skulle överraska honom med att han skulle få en hundvalp. Jag hade fixat med kenneln och visste när valpen skulle komma och allt var planerat. Och så fick han ett paket med ett gosedjur som var en hund, och ett kort där det stod ”Grattis, du ska få en till ­familjemedlem”. Han blev helt kritvit i ansiktet och tappade hakan, ”Va, är du gravid igen?” och jag sa ”Neeej, det är bara en hund!”, berättade Madeleine.

Men tji fick hon, för bara två veckor senare fick hon veta att hon var gravid med prinsessan Adrienne.

Madeleine berättar att hon inte var helt säker på att hon skulle ringa kenneln och avvakta med valpen – men då satte Silvia stopp:

– Jag velade väldigt länge först, men jag lyssnade på mamma till slut, hon sa ”Nej, du kan inte ha en hund också, vänta nu”. Och det kändes rätt, för det skulle ju ändå bli som att ha två bebisar.

Foto: TT

Annons