Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessorna skakas av dubbel skilsmässa i innersta kretsen – chockbeskedet

22 apr, 2024, 16:00 
Prinsessan Madeleine, prins Carl Philip, prinsessan Sofia, prins Daniel och kronprinsessan Victoria
En skilsmässa i kungafamiljens nära krets är ovanlig, men nu har det hänt flera gånger inom loppet av några månader.
Annons
Här är Europas nästa kungar & drottningarBrand logo
Här är Europas nästa kungar & drottningar

Kungafamiljen är ansiktet utåt för Sverige. Samtidigt har de såklart privata sidor, med privata vänskaper och familjeband.

Och när någon i den kungliga kretsen känner kungafamiljen förstås med den drabbade, och så är fallet nu:

Förra veckan stod det klart att prinsessan Tatiana och prins Nikolaos av exkunghuset Grekland och Danmark går skilda vägar.

Och några månader innan detta skilde sig en annan släkting, och strax dessförinnan en vän till prins Carl Philip och prinsessan Sofia.

Annons

Tre skilsmässor – på sju månader

Den svenska kungafamiljens band till prinsessan Tatiana och prins Nikolaos är många.

Utöver att Victoria, Madeleine och Carl Philip är sysslingar till Nikolaos, har specifikt Madeleine även blivit vän med Tatiana.

En relation som uppstått till följd av Madeleines nära vänskap med Ellen Dinkelspiel, tidigare Stendahl, som vi sett röra sig runt våra svenska prinsessor i många år nu, så som på dop och bröllop.

Så självklart är det en sorg för Madeleine nu när hon hör att Tatiana och Nikolaos går skilda vägar efter 14 år som gifta, även om de tycks separeras som vänner utifrån hovets uttalande.

Prinsessan Tatiana och prins Nikolaos i samband med prinsessan Madeleines och Chris O'Neills bröllop
Prinsessan Tatiana och prins Nikolaos hade en självklar plats på prinsessan Madeleines och Chris O'Neills bröllop. Foto:Tim Rooke/REX
Annons
Prinsessan Madeleine och prins Carl Philip i samband med prinsessan Tatianas och prins Nikolaos bröllop
Och prinsessan Madeleine, prins Carl Philip och kronprinsessan Victoria hade en självklar plats på prinsessan Tatianas och prins Nikolaos bröllop! Foto:ORESTIS PANAGIOTOU

Och det här är som sagt inte den enda skilsmässan i den kungliga kretsen den senaste tiden. I oktober stod det klart att kungabarnens kusin Oscar Magnuson skiljer sig från Emma.

Detta bara en månad efter att prinsparets vän Mattias Klum och hans fru Iris meddelade sin skilsmässa.

Så tre skilsmässor i kungafamiljens krets inom loppet av sju månader. Och något liknande hände 2022, då först prinsessan Madeleines bästis Katarina von Horn skilde sig följt av att kungavännen Aje Philipson och Bathina gick skilda vägar efter 18 år som gifta.

Annons

Skilsmässorna i kungafamiljens krets

Men trots detta är skilsmässor bland kungafamiljens vänner och släktingar rätt ovanliga. Så pass ovanliga att det som skett gjort avtryck.

2011 skilde sig Victorias nära vän Andrea Brodin och Niclas Engsäll. Den sistnämnda gifte sig sedan med Carolina Neurath, men även de skilde sig 2020.

2018 skakades den kungliga kretsen om igen. Då skilde sig Sofias syster Lina. Året därpå stod det klart att det även blev skilsmässa för drottning Silvias brorson Patrick Sommerlath.

Foto: TTAnnons