Madeleines starka ord från hemmet i Florida

prinsessan madeleine uppoffring för chris o'neill
Madeleines liv har förändrats drastiskt de senaste veckorna. Florida är "stängt ner" och hennes barn får inte gå till förskolan. Nu kommer ett starkt meddelande från prinsessan.
Annons

Coronavirusets kraftiga spridning har förändrat en hel värld och nu uttalar sig prinsessan Madeleine, om det som bekymrar henne mest i dessa svåra tider.

Prinsessan Madeleines situation i Florida

I ett nytt meddelande på sin privata Facebooksida uppmanar hon nu alla sina följare att göra vad de kan för att skydda barn mot sexuella övergrepp. Med en hänvisning till Childhoods hemsida.

Annons
prinsessan madeleine barnens drottning
Prinsessan Madeleine uttrycker sin oro.
Annons

“Just nu tänker jag på alla barn runt om i världen och framför allt de som påverkas av Coronapandemin. Enligt Polisen ökar nu internetrelaterade sexuella övergrepp mot barn.

Precis som att handtvätt hjälper till att förhindra spridningen av Corona, så är vuxna avgörande för att förhindra våld och sexuella övergrepp mot barn, på och utanför nätet.

Just nu är du som vuxen viktigare än någonsin, både för dina egna barn och andras.”, skriver Madeleine.

Precis som kungaparet, kronprinsessparet och Carl Philip och Sofia arbetar Madeleine just nu hemifrån. Hon har digitala möten med Childhoods styrelse medan barnen Leonore, Nicolas och Adrienne är hemma eftersom skolorna i Florida i stängda, för att minska spridningen av coronaviruset.

Annons

Uttrycker sin oro

Situationen är speciell eftersom Madeleine inte vet när hon får flyga hem till Sverige nästa gång. President Donald Trump har också stoppat alla inkommande flyg från Europa, så prinsessan kan heller inte ta emot besök från kungafamiljen eller sina vänner.

Men jobbet med att stärka barn rättigheter är viktigare än någonsin och Madeleine gör allt som står i hennes makt för att Childhoods arbete ska fortgå som vanligt.

Meddelandet på Facebook är ett tydligt bevis på det.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

10 kommentarer till “Madeleines starka ord från hemmet i Florida”

 1. Bror skriver: 26 mars, 2020

  Det slår aldrig fel!
  I svåra stunder dyker alltid medieprofitörerna upp som på given signal.
  Jag sitter fast på Bali, ropar en. Jag får inte gå ut, suckar en annan från Madrid. Det är så tråkigt med corona, stönar en tredje från Skärholmen.
  Och samtliga rapporter om dessa skakande människoöden åtföljs av selfies med välsminkade tjejer i de övre tonåren, iförda röda plutande munnar och bästa sidan mot kameran. Yeees!!! Något för portfolion, kan tänka!
  När det gäller Madeleines upprop hänger den ökande risken för “nätövergrepp” givetvis samman med att fler barn nu vistas i hemmen, och i många fall dessutom utan att någon vuxen är närvarande. Då är det endast radikaloperation som biter. All nätuppkoppling släcks ner! Basta!
  Läs en bok istället!


  1. Lars Hermansson skriver: 26 mars, 2020

   Bror. Tack för att du finns. Nätuppkoppling på!!


 2. PernillaA skriver: 26 mars, 2020

  Mycket bra ide , och gärna en riktigt inbunden bok att ta i och inte kindle, ni ska se vilken härlig känsla det är


 3. Lars Hermansson skriver: 26 mars, 2020

  Florida prinsessan kan prata om detta sexutnyttjande barn hur många gånger som helst. Ingen lyssnar på en icke riktig prinsessa, som inte ens har kläder som det anstår en kunglig. Dvs. alltid dessa jeans. Borde kolla på svägerskan, olala. Kungligt!


 4. Minna skriver: 27 mars, 2020

  Lars stämmer 100%


 5. Hedda skriver: 27 mars, 2020

  Lars, vad är en riktig prinsessa? Jag lyssnar i alla fall på en människa som bryr sig om . Hon hade egentligen inte behövt göra det hon gör utan bara njutit och levt livets glada dagar för hon har råd till det, men ändå vill hon fortsätta med det som hennes mamma har påbörjat pga viljan att hjälpa till. Varför är det så viktigt med vad man har för kläder på sig hon är mycket vacker i allt, hon för sig på samma sätt som sin mor.


  1. charlotte skriver: 27 mars, 2020

   Hedda,
   Har hon råd till det, att leva livets glada dagar? Maken har det inte lätt. Tror inte att Madeleine får lov att röra sin personliga förmögenhet på familjelivet. Den ska vara en buffert för henne själv.


 6. Leo skriver: 27 mars, 2020

  charlotte, insyn i deras privata ekonomi?? Tror du själv på det du skriver??


 7. Birthe Vejrum skriver: 30 mars, 2020

  Leo – de dage er forlængst forbi, hvor en kvindes formue stod ubegrænset til rådighed for ægtemanden. 🙂


 8. Minna skriver: 30 mars, 2020

  Lars Hermansson
  Det som Florida prinsessan talar om har jag aldrig hört talas om. Inte Polisen heller! Det är inget vi bör nämna eller hur? det finns så många barn. Låt oss tala om något trevligare. Prinsessan Sofia hade ny kappa, Mycket vacker som alltid.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar