Madeleines starka ord från hemmet i Florida

prinsessan madeleine uppoffring för chris o'neill

Madeleines liv har förändrats drastiskt de senaste veckorna. Florida är "stängt ner" och hennes barn får inte gå till förskolan. Nu kommer ett starkt meddelande från prinsessan.

Coronavirusets kraftiga spridning har förändrat en hel värld och nu uttalar sig prinsessan Madeleine, om det som bekymrar henne mest i dessa svåra tider.

Prinsessan Madeleines situation i Florida

I ett nytt meddelande på sin privata Facebooksida uppmanar hon nu alla sina följare att göra vad de kan för att skydda barn mot sexuella övergrepp. Med en hänvisning till Childhoods hemsida.

prinsessan madeleine barnens drottning

Prinsessan Madeleine uttrycker sin oro.

“Just nu tänker jag på alla barn runt om i världen och framför allt de som påverkas av Coronapandemin. Enligt Polisen ökar nu internetrelaterade sexuella övergrepp mot barn.

Precis som att handtvätt hjälper till att förhindra spridningen av Corona, så är vuxna avgörande för att förhindra våld och sexuella övergrepp mot barn, på och utanför nätet.

LÄS MER: VICTORIA OCH DANIEL BESÖKER SJUKHUS – MITT I NÖDLÄGET

Just nu är du som vuxen viktigare än någonsin, både för dina egna barn och andras.”, skriver Madeleine.

Precis som kungaparet, kronprinsessparet och Carl Philip och Sofia arbetar Madeleine just nu hemifrån. Hon har digitala möten med Childhoods styrelse medan barnen Leonore, Nicolas och Adrienne är hemma eftersom skolorna i Florida i stängda, för att minska spridningen av coronaviruset.

Uttrycker sin oro

Situationen är speciell eftersom Madeleine inte vet när hon får flyga hem till Sverige nästa gång. President Donald Trump har också stoppat alla inkommande flyg från Europa, så prinsessan kan heller inte ta emot besök från kungafamiljen eller sina vänner.

Men jobbet med att stärka barn rättigheter är viktigare än någonsin och Madeleine gör allt som står i hennes makt för att Childhoods arbete ska fortgå som vanligt.

Meddelandet på Facebook är ett tydligt bevis på det.

Foto: TT