Madeleines stora sorg – efter bästa vännens tragiska besked

Madeleine

Patrik Österberg/TT

Prinsessan Madeleine missar många viktiga händelser hemma i Sverige på grund av pandemin.

Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 20?
Slå på ljud

Idag är ingen vanlig dag för det är Madeleines bästis, Louise ”Lussan” Thotts födelsedag!

Prinsessan Madeleine och Lussan Thott, född Gottlieb, har känt varandra i mer än 20 år, ändå sedan de blev skolkamrater i Enskilda Gymnasiet vid Tegnerlunden i Stockholm. De hamnade i samma klass och blev bästa vänner direkt.

I samband med det lärde Louises föräldrar Carola och Fredrik känna kungen och drottningen och nu är de sedan många år en del av kungaparets närmaste vänkrets.

prinsessan madeleine

Princess Madeleine och Louise Gottlieb har varit vänner i många år.

Karin Trnblom/TT

Men alltsedan Madeleines flytt till USA har de båda fått jobba lite hårdare på att bibehålla kontakten och sin fina relation. Extra påtagligt blev det nu under pandemin, när de inte kunnat träffas på så länge och missat stora händelser i varandras liv.

Louise och Gustav Thott – vänner till kungafamiljen

Louise, som numera har bytt efternamn till Thott, driver företaget Gottlieb Design AB och åtar sig uppdrag inom inredning, möblering och homestyling. Både kronprinsessan Victoria på Haga slott och prinsessan Sofia på Villa Solbacken kan tacka Lussan för stylingen. Och hon har självklart även inrett åt bästisen Madeleine.

Och Gustav Thott? Ja, han tillhör den friherrliga ätten Thott och kan titulera sig friherre. Och till vardags är han civilekonom och arbetar på fondbolaget Litorina.

Louise och Gustav Thott har en lång historia tillsammans, de var ett par redan i 20-årsåldern, men gjorde slut 2010. Lussan levde sedan med advokaten Ludvig Blomqvist under tre år, innan hon och Gustav hittade tillbaka till varandra igen 2016.

Sommaren 2018 gifte de sig i Hölö kyrka utanför Trosa i Sörmland, med hela kungafamiljen på plats.

LÄS MER: Chris försvinner allt mer från Madeleine

LÄS MER: Madeleines uppdrag efter Silvias olycka

LÄS MER: Madeleines hemliga klubbar i USA – använder kodnamn