Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Madeleines hemliga klubbar i USA – använder kodnamn

05 feb, 2021, 15:00 
AvAnnaClara von Hofsten
Prinsessan Madeleine är en social person som gillar att hänga med kompisar – men hon måste kunna lita på dem. Hur gör man då när man flyttat långt, långt hemifrån och ska skaffa sig en helt ny bekantskapskrets? Vi vet!
Annons
Kommer Madeleine att göra en Megxit? Herman Lindqvist reder ut!Brand logo
Kommer Madeleine att göra en Megxit? Herman Lindqvist reder ut!

Prinsessan Madeleine är en väldigt familjekär och vänfast person – många av vännerna har hon haft sedan småbarnsåren, och hon trivs som bäst omgiven av sitt tjejgäng. Inte helt enkelt att flytta utomlands då, särskilt inte när en pandemi effektivt stoppar alla möjligheter att åka hem till Sverige eller få besök hemifrån. Ofta är det också knepigt att vara prinsessa när man ska skaffa sig ett nytt umgänge‚ många människor blir ju lite ”starstruck” vilket kanske inte är den bästa grunden för nära vänskap.

Victoria Silvstedt har berättat om Swedish Mafia – klubben för VIP-svenskar i New York där hon själv och Madeleine ingick.

Lösningen blir förstås att söka sig till likasinnade. Men var hittar man dem? Ja, det ser lite olika ut beroende på var i världen man bor och vilken livssituation man befinner sig i. Prinsessans första längre utlandsboende var i New York, staden som aldrig sover. Denna smältdegel lockar till sig rika och framgångsrika människor från hela världen, och många new yorkers ”är något” någonstans i världen.

Annons
I klubben ingick även modeentreprenören Sofi Fahrman.....

Framgångsrika svenskar i New York

I New York brukar det alltid finnas ett antal framgångsrika svenskar som gärna umgås med varandra - så även under Madeleines år i staden. Faktum är att den lilla klicken av framgångsrika svenskar i New York hade en liten klubb; kallad Swedish Mafia – något som Victoria Silvstedt har berättat om.

.....och hockeyproffset Henrik Lundqvist.

– Jag åt middag med Madeleine sist jag var där, vi har gemensamma vänner. Vi har som en liten svenskklubb i New York, vi kallar oss Swedish Mafia, berättade Silvstedt för tidningen S när det begav sig.

Annons

I den exklusiva lilla klubben ingick bland annat hockeyproffset Henrik Lundqvist, modellen Marcus Schenkenberg, modeentreprenören Sofi Fahrman samt journalisten Lovisa de Geer, en av prinsessan Madeleines bästa väninnor hemifrån Sverige.

Det gjorde även societetstjejen Lovisa de Geer....

Tiden som festprinsessa är över

Men numera bor prinsessan Madeleine som bekant i Miami, vilket framför allt är en solens stad. Här är hennes situation också ganska olik den i The Big Apple; där var hon festglad singelprinsessa, här är hon en stadgad trebarnsmor. Umgänget ser därför annorlunda ut. I Miami umgås Madeleine främst med rika societetsfruar över en lyxig lunch medan barnen är i skolan. Väninnorna har hon dels lärt känna via barnen och deras skolor och aktiviteter, dels via olika organisationer.

Annons
....liksom modellen Marcus Schenkenberg.

Presenterades som Madeleine O´Neill

I ett inlägg på sajten New York Social Diary beskriver societetskvinnan Debbie Bancroft hur hon reser ner till Miami för att besöka vännen Ann Barish (inlägget är från februari 2020, alltså före pandemin). Ann är gift med den kände Hollywood-producenten Keith Barish, mannen bakom filmsuccéer som Jagad med Harrison Ford och Sophies val med Meryl Streep.

"Ann bjöd på en underbar lunch med en blandning av några fantastiska vänner till mig, varav vissa har flyttat från New York och några var nya bekantskaper", skriver Debbie.

Annons
Även Debbie Bancroft, societetskvinna i New York, finns numera i Madeleine O´Neills (!) nätverk.

Och vem var också där, i det illustra sällskapet? Jo, ingen annan än prinsessan Madeleine. Men i Debbies inlägg tituleras hon inte prinsessa. "Vackra Madeleine O'Neill har flyttat hit från Sverige via London", skriver Debbie. "Vi firade Alla hjärtans dag ihop med en damlunch på tre timmar. Vi lyxar inte till det på det sättet i New York. Jag noterade också att kvinnorna verkar ha tagit kontroll över sitt eget Alla hjärtans dag-firande. På det sättet slipper man bli besviken!"

Annons

Samtliga gäster fick specialgjorda kort som placerats vid deras plats vid bordet, och på Madeleines kort hade värdinnan gjort en blandning av den svenska och den amerikanska flaggan.

I Florida finns familjen Lööf, som har blivit något av Madeleines extrafamilj, med sitt stora nätverk....

Och så har vi förstås familjen Lööf, som nästan har blivit som Madeleines extrafamilj i Miami. Åsa-Lena Lööf är gammal väninna till drottning Silvia och var tidigare ordförande för SWEA International. Åsa-Lena står Silvia nära, och innan prinsessan Madeleine flyttade till Miami brukade drottningen alltid bo hos familjen Lööf när hon var i stan.

Annons

Åsa-Lena är gift med Per Olof Lööf som är honorärkonsul i Florida, vilket betyder att han chefar för konsulatet som också ansvarar för alla prinsessan Madeleines officiella transporter. I familjen Lööf finns också tvillingsönerna John och Calle, som är jämnåriga med prinsessan Madeleine och som gärna har introducerat henne i sina umgängeskretsar.

...liksom familjen Parnevik ett par timmar bort på Jupiter Island.

Även familjen Parnevik tillhör prinsessans umgänge i Florida. Här bodde ju Madeleine under en period för att slicka såren efter sin brutna förlovning, och sedan dess tillhör Jesper och Mia prinsessan Madeleines vänkrets. Familjen bor ju visserligen på Jupiter Island, som ligger två timmar norrut längs kusten, men för en weekendutflykt passar det perfekt.

Annons
På exklusiva Faena Rose club, där kulturen står i centrum, är det lätt att knyta kontakter med likasinnade, skriver man på hemsidan. Här kopplar Madeleine gärna av med familjen på helgerna.

Helgnöjet – privata klubben

Sedan finns ju också Faena Rose Club, en privat klubb belägen i Faena Hotel på Collins Avenue vid Mid Beach i Miami. Att bege sig hit har blivit något av familjen Bernadotte–O´Neills helgnöje, och klubben är verkligen något alldeles extra. Visst finns här ett fantastiskt poolområde, en underbar, privat strand och en lyxig restaurang, men klubbens huvudfokus är konst och kultur.

När familjen tröttnat på det exklusiva poolområdet på Faena Rose club finns denna privata strand att njuta av.

”Detta eleganta och exklusiva klubbhus är perfekt för den moderna Miami-konstnären och för alla intellektuella. Medlemmar som söker kulturell stimulans hittar här en gemenskap med nya, likasinnade vänner.”

Hit söker sig med andra ord elitens elit, och många av medlemmarna är europeér. Som medlem här har man givetvis mycket pengar, annars har man ingen möjlighet att betala medlemsavgiften, men det är ingenting man flashar med i onödan. Perfekt för en prinsessa på vift som söker nya vänner, alltså!

Annons