Madeleines tuffa situation med Silvia i Sverige – har gått för långt

26 mar, 2023, 10:00 

Prinsessan Madeleine tar hårt på händelsen med drottning Silvia.

Annons

Att vara kunglig har sina fördelar, men det finns också baksidor av det glammiga livet. De är ju samtidigt bara helt vanliga personer, och en helt vanlig familj.

Prinsessan Madeleine vet hur det känns. En situation hemma i Sverige har eskalerat.

Prislappen på kungaparets kärlekssemester • Då gör Margrethe comeback • Dokumentet avslöjar sommaren på Solliden – 3 snackisar från vecka 12!
Prislappen på kungaparets kärlekssemester • Då gör Margrethe comeback • Dokumentet avslöjar sommaren på Solliden – 3 snackisar från vecka 12!

Prinsessan Madeleines kamp – situationen med Silvia

De kungliga uppdragen är många, och kungafamiljen väntas jobba året om. Tiden för återhämtning är knapp, men det här är ju också deras stora uppdrag. Kungaparets kalender är alltid fullbokad, och kungen har ett detaljerat schema där det inte finns tid för avvikelse.

Recept.se Nyhetsbrev

Detta har också orsakat problem i kungafamiljen. Jobbet har kommit emellan deras familjerelationer. Särskilt tufft var det när kungabarnen var små, och drottning Silvia ofta tvingades lämna hemmet för jobb.

Annons

– Hon hade inte ens fyllt ett år när mamma Silvia och pappa försvann i väg under längre perioder på resor. Madeleine var den som hade svårast att hantera nya barnflickor och att mamma och pappa var tvungna att åka bort, säger Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall och fortsätter:

– En vanlig kväll kunde hela familjen äta middag tillsammans på slottet. Efter att alla var klara reste sig kungen och Silvia upp för att åka i väg på ett arrangemang inne på Stockholms slott.

Prinsessan Madeleine tröstas av kronprinsessan Victoria

Det går inte att förneka att det är en tuff uppväxt, och också en uppväxt väldigt få kan känna igen sig i. Men Madeleine har en stöttepelare, en av få personer som vet exakt hur det känns – kronprinsessan Victoria.

Hon är äldre än Madeleine, och kan finnas där för sin syster som inte förstår varför föräldrarna måste lämna hemmet så ofta. Det gick ju så pass långt att Madeleine behövde tröst och stöd.

Annons

– Madeleine blev oftast helt förtvivlad och Victoria har under åren berättat hur det var hon som fick trösta lillasyster. Victoria var så pass stor att hon förstod att mamma och pappa jobbade, säger Johan T Lindwall.

Detta klargör han i boken Madeleine.

Än idag är Victoria och Madeleines relation något alldeles särskilt, efter de år de delade i uppväxten. Att Madeleine nu flyttar till Sverige är såklart en stor lättnad för de båda, speciellt för Madeleine som i så många år levt hundratals mil från sin syster och klippa.

Kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine går bredvid varandra och pratar på Öland.
Bandet mellan två systrar är något alldeles unikt.

Foto: TT

Annons