Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Madeleines tydliga beslut efter alla år – gör som Victoria!

15 nov, 2022, 08:00 

Nu går prinsessan i sin systers fotspår.

Annons
Prinsessan tvingas bort • Äggattack mot kungen • Miljonregn över kungafamiljen – 3 kungliga snackisar från vecka 45!Brand logo
Prinsessan tvingas bort • Äggattack mot kungen • Miljonregn över kungafamiljen – 3 kungliga snackisar från vecka 45!

Förutom att de båda är prinsessor har systrarna Victoria och Madeleine inte mycket gemensamt. De lever vitt skilda liv, hundratals mil ifrån varandra.

Ett soligt avslappnat liv i Florida, och ett kungligt uppstyrt liv i Haga Slott, ja, prinsessornas tillvaro är som natt och dag. Men nu syns det tydligt – prinsessan Madeleine har gått i sin systers fotspår.

Skillnaden mellan klädvalen

Både Victoria och Madeleine är riktiga modeprinsessor, men på olika vis. Medan Victorias klädval kännetecknas av svenskt och återbruk, syns prinsessan Madeleine oftare i dyra smycken och eleganta plagg från exklusiva modehus – om det så är en dag på stranden eller kungligt uppdrag.

Annons

Victoria representerar ju däremot kungahuset i större utsträckning än sin syster av förklarliga skäl, så att hon i högre grad gör medvetna val är inte konstigt.

Kronprinsessan är väldigt miljömedveten och brinner för klimatfrågan, så att hon ofta använder samma plagg kan vara ett sätt att visa att hon lever som hon lär.

Vattenfrågor, klimat och miljö är ju några av hennes viktigaste frågor, och hållbart mode är bara ett av sätten detta går att applicera i vardagen.

Kronprinsessan Victoria i Estland 2014
2014 var Victoria på besök i Estland och talade vid en miljökonferens om Östersjön, självklart i en vacker blå klänning.

Dessutom är kronprinsessan ett proffs på diplomatic dressing, att hon med sina kläder för fram sitt budskap. Är det en träff för att bevara Östersjön, kan man räkna med att hon dyker upp i havsblått från topp till tå.

Annons

Gör som Victoria

Prinsessan Madeleine fokuserar som sagt hellre på det lilla extra, hennes stil är lite mer bohemisk än kronprinsessans. Hon syns oftare i en vacker blus eller stilren klänning, till skillnad från Victoria som alltjämt rockar en powersuit.

Prinsessan Madeleine utanför hovstallet i Stockholm.
När Madeleine besökte Sverige i somras var hon klassiskt vacker i en rosa blus och träskor.

Men nu är det tydligt att prinsessan Madeleine inspirerats av sin syster. På sistone har hon uppdaterat sin Instagram mycket mer frekvent, och vi har fått se henne mer än vanligt.

Det är ett plagg som snor lite uppmärksamhet, och som hon burit hela tre gånger i olika tappningar på sistone – kavajen!

Annons

Kronprinsessans signaturplagg har alltså tagit sig tvärs över Atlanten, och visst bär hon upp den snyggt!

Kronprinsessan Victoria i en grön kavaj
Såhär är vi vana att se Victoria, i en snygg kavaj i valfri färg, inte sällan med ett matchande par byxor.

Men nu är det Madeleines tur. Här i en rosa variant...

...och här i en cool jeansblå.

Annons

Senast i Brasilien matchade hon i helvitt!

Foto: TT

Annons