Madeleines tydliga ställningstagande – visar upp på nya bilden

prinsessan Madeleine

H.K.H. Prinsessan Madeleine

Foto: Kungl. Hovstaterna
Prinsessan Madeleine visar upp en ovanlig sida i senaste videon.

Prinsessan Madeleine dök, något oväntat, upp i en ny video tillsammans med Childhood där hon pratade om stiftelsens nya projekt, Stella Polaris.

I videon kunde vi se ett helt nytt smycke från Madeleine, nämligen ett enkelt kors i silver som vi inte sett henne bära förut!

”TACK alla som har en Postkodlott i @postkodlotteriet. Med ert stöd kan vi nu förverkliga Stella Polaris - ett drömprojekt där vi kommer att skapa en AI-hub där olika aktörer kan samverka kring hur man med hjälp av artificiell intelligens förebygger, upptäcker och stoppar sexuella övergrepp mot barn. Tack för ert stöd” skriver Madeleine på Childhoods Instagram.

Prinsessan Madeleine visar upp ovanliga traditionen

Hela kungafamiljen har ett starkt band till den kristna tron, men det är ganska sällan vi ser dem visa upp den i verkligheten. Ett exempel på det var förra veckans minnesgudstjänst för att hedra offren för covid-19-pandemin som kungen tog initiativ till. Den hölls i slottskyrkan på Drottningholm och deltog gjorde kungaparet, prinsessan Christina och hennes make Tord Magnusson samt prinsparet.

Egentligen var planen att det skulle vara kronprinsessan Victoria och prins Daniel som skulle vara där vid kungen och Silvias sida men de testade positivt för corona samma dag och var tvungna att avstå. Prins Carl Philip och en höggravid prinsessan Sofia fick rycka in i sista minut och de gjorde ett så bra jobb.

Även prinsessan Christinas medverkan var något av en överraskning och får räknas som en comeback i officiella kungliga sammanhang för henne. Tillsammans med Carl Philip läste hon en bön avsedd att ge tröst åt de som drabbats av det hemska viruset.

– Vi ber för alla som av olika skäl inte hann ta avsked från sina kära och nära. Ikväll kommer vi till dig med vår oro och ängslan. Hela det brustna i oss alla. Hjälp oss att orka gå vidare, och tack för att ingen enda är glömd av dig, läste prinsessan Christina.

LÄS MER: Victoria ger besked om det allra mest privata

LÄS MER: Prinsessan Christinas stora sorg med maken efter hemska beskedet