Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Madeleines underbara besked till barnen – har haft en längtan

26 jun, 2023, 09:00 

Prinsessan Madeleine har ett framtidsbesked.

Annons

I många år har vi varit vana med att prinsessan Madeleine jobbar på i det dolda, eftersom hon bott 800 mil bort. Hon är vice hedersordförande i Childhood, och jobbar hårt med det bakom kulisserna.

Dessutom har hon skrivit en barnbok – och nu avslöjar hon framtidsplanerna.

Kungafamiljen bryter traditionen • Glädjebeskedet: Chris gör comeback • Sofia stjäl showen – 3 kungliga snackisar från vecka 25!Brand logo
Kungafamiljen bryter traditionen • Glädjebeskedet: Chris gör comeback • Sofia stjäl showen – 3 kungliga snackisar från vecka 25!

Prinsessan Madeleine om barnboksdebuten

Det var den 4 juni 2019 som Madeleine gjorde debut som barnboksförfattare med boken Stella och hemligheten. Hon signerade den på Junibacken i Stockholm, och Svensk Damtidning var givetvis på plats.

Då berättade Madeleine mer om det fina budskapet i boken, som handlar om Stella som flyttar från New York till Sverige.

– Att hitta sin inre styrka och att våga säga nej om det är något som inte känns rätt. Berättelsen handlar också mycket om vad som är skillnaden mellan bra och dåliga hemligheter och hur det är att vara en bra kompis.

Annons

Boken berörde ett tungt ämne, sexuella övergrepp. Något som Madeleine jobbat nära med att förebygga och skydda barn från ihop med World Childhood Foundation.

– Det är viktigt just för att vi måste bryta tystnaden om att barn utsätts för våld och sexuella övergrepp.

Prinsessan Madeleines barnbok Stella och hemligheten.
Prinsessan Madeleines barnbok.

Prinsessan Madeleines efterlängtade besked till barnen

Nu har det gått fyra år sedan boken lanserades på den svenska marknaden, och det är dags för en helt ny skara barn att bekanta sig med Stella. Boken kommer nämligen ut på tyska, och i samband med det gör Madeleine en intervju med tyska föräldramagasinet Eltern.

Där kommer hon med ett efterlängtat besked till alla barn, nämligen att hon inte lagt författarkarriären på hyllan. Prinsessan får frågan om något annat ämne ligger henne varmt om hjärtat, och hon har ett tydligt svar:

– Min kärlek till naturen. Jag skulle gärna skriva en bok som uppmuntrar barn att lägga bort sina digitala skärmar och utforska naturen.

Förhoppningsvis kommer alltså en uppföljare snart – som vi längtar!

Foto: TT

Annons