Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Madeleines underbara nyhet till familjen i Sverige – Silvias stora glädje

02 apr, 2024, 12:15 
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill är på väg att sälja huset i Florida – till kungafamiljens stora glädje.
Annons
7 saker du inte visste om prinsessan MadeleineBrand logo
7 saker du inte visste om prinsessan Madeleine

För lite över ett år sedan bekräftade hovet den stora nyheten att prinsessan Madeleine med familj lämnar soliga Florida för att flytta till Sverige och komma närmare resten av kungafamiljen.

Då var det sagt att prinsessan Leonore och prins Nicolas skulle börja i svenska skolan i Stockholm under hösten, medan prinsessan Adrienne skulle börja förskoleklass.

– Det är naturligtvis härligt, vi är väldigt glada. Barnen ser mycket fram emot det, de talar ju svenska och älskar Sverige, sa drottning Silvia när hon och kungen var och besökte Västerås strax efter beskedet.

Drottning Silvia och kungen
Drottning Silvia och kungen längtar efter prinsessan Madeleine, Chris O'Neill och barnbarnen.Henrik Montgomery/TT

Madeleine sköt upp flytten

Dessvärre blev flytten ett för stort projekt. Den flytt som skulle sättas i lås i augusti förra året fick skjutas upp, något som hovet bekräftade för Expressen.

Annons

– Anledningen är varken ett migrationsärende, husförsäljningen, eller någonting sådant. Det är helt enkelt att tiden för familjen med allt som en flytt innebär, den har varit lite för kort, sa hovets informationschef Margareta Thorgren.

En förklaring som inte köptes av kungaexperten Herman Lindqvist, som mycket väl tror att det just var att de hade fått för lite tid som låg bakom uppskjutningen.

– Det kan vara så att de får längre tid med migrationsansökan och allt det där. Dessutom är villan inte såld. De här två sakerna kan visst vara bidragande till att man bromsar flytten, sa han till Svensk Damtidning.

Hittat köpare – men inte sålt villan

Madeleine och Chris har tvingats sänka priset på huset rejält sedan det först seglade upp på amerikanska mäklarsajter – och nu har man hittat en köpare, något Svensk Damtidning rapporterat om.

Annons

Om affären skulle bli av innebär det att en stor sten lossnar från Florida-familjens axlar, som så klart vill se till att få villan såld innan man packar väskorna och tar sig till Sverige.

Än är inte huset sålt, men vi i alla fall kan konstatera är att det rör på sig – och ingen är gladare för detta än kungen och drottning Silvia, som knappt kan bärga sig innan de får hem sina älskade barnbarn.

Chris O'Neill och prinsessan Madeleine
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill hoppas nu att affären går i lås så de kan fokusera på Sverige-flytten.Karin Törnblom/TT

Foto: TT

Annons