Madeleines uppoffring för Chris – påverkar livet i Florida

prinsessan madeleine chris o'neill

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill har bott i Miami i två år. Men beslutet att bryta upp, och lämna kungafamiljen i Sverige, var en stor uppoffring för Madeleine.
Därför är Chris O'Neill inte prins!
Slå på ljud

Efter sommaren 2018 bestämde sig prinsessan Madeleine och maken Chris O’Neill att flytta permanent till Florida, USA. Där lever de i dag ett lugnt och anonymt liv, långt borta från det kungliga strålkastarljuset som det annars är över dem i Sverige.

LÄS MER: Madeleines meddelande till Sofia – efter gravidbeskedet

Hovet berättade om Madeleines flytt i ett pressmeddelande:

“Prinsessan Madeleine och herr Christopher O’Neill planerar att i höst flytta till Florida i USA för en tid framöver.

Tidpunkten och möjligheten att utgå från USA passar familjen bra då barnen fortfarande är i förskoleåldern.

Prinsessan Madeleine har ett stort engagemang för barns rättigheter och kommer att arbeta vidare med World Childhood Foundation och genom flytten kunna fokusera mer på verksamheten i USA.

Herr Christopher O’Neill har sedan tidigare yrkesverksamhet i USA men kommer även att fortsätta med sin affärsverksamhet i Europa.

Familjen lämnar således boendet i London men har kvar sin bostad i Stockholm som tidigare.”

Flyttade på grund av Chris arbete

Den huvudsakliga anledningen till flytten handlade alltså om Chris arbete, som han på plats i Florida skulle kunna sköta från den amerikanska marknaden. Självklart var Madeleine förstås också glad över att återse sitt älskade USA som hon hade trivts så bra i under sin tid i New York.

Nu kunde hon desssutom få vara hemma med barnen utan några kungliga plikter som krävde uppmärksamhet. I Florida skulle hon även kunna vara mer anonym och inte behöva oroa sig för paparazzi-fotografer i större utsträckning.

Påverkar prinsessans vardag i Florida

Trots det gjorde Madeleine trots allt en enorm uppoffring när hon valde att flytta till den soliga, amerikanska staten. Valet skulle nämligen kunna att komma att påverka hennes vardag - och då framförallt jobbmässigt. I New York kunde hon till exempel gå till Childhood-kontoret, nu måste hon ta flyg om hon ska delta i möten.

Dessutom blir valet kanske ännu mer tveksamt med tanke på coronaviruset. Platser som tidigare bara var en flygresa bort känns nu betydligt mer avlägsna och det var ett bra tag sedan Madeleine befann sig på svensk mark och träffade sina syskon och kungen och drottningen.

Foto: TT