Makabert fynd hittat – chock för kungen och Silvia

Makabert fynd hittat – chock för kungen och Silvia

Kungen och drottning Silvia skakas av en hemsk upptäckt i deras närhet. Det rör sig om en misstänkt kroppsdel.
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 42?
Slå på ljud

Kungen och drottning Silvia rör sig ofta i trakten kring Nockebyhov. Drottningholm ligger nämligen bara en knapp kilometer därifrån.

Men nu har området, som ligger i Stockholmsstadsdelen Bromma, hamnat i nyheterna av väldigt otäcka anledningar. Aftonbladet rapporterar att man har gjort ett riktigt makabert fynd i samband med ett grävarbete. Det rör sig om en misstänkt kroppsdel.

En kroppsdel hittad i närheten av kungens hem

Kungen och drottning Silvia

Kungen och drottning Silvia måste ha blivit chockade när de fick höra!

Polisen agerade direkt. Man stängde av platsen och inledde en stor undersökning. Enligt Aftonbladet är polisen än så länge fåordig kring utredningen.

– Först måste vi undersöka om det är en mänsklig kroppsdel, säger Towe Hägg, presstalesperson, till Aftonbladet.

Polisen tvingades konstatera fakta

Men senare på tisdagen, när polisen tagit in spårhundar och rättstekniker, kunde man konstatera det otänkbara. Kroppsdelen visade alla tecken på att vara mänsklig. Och då ändrades rubriceringen för utredningen. Nu har polisen inlett en förundersökning angående mord.

– Vi har kunnat göra vissa undersökningar som gör att vi jobbar efter det, säger Towe Hägg.

Så här står det om Drottningholms slott på kungahusets hemsida.

"Slottet byggdes efter franska förebilder av arkitekt Nicodemus Tessin den äldre på uppdrag av drottning Hedvig Eleonora. Flera kungligheter har sedan dess satt sin prägel på slottet. Kungafamiljen flyttade in på Drottningholms slott 1981. Idag är slottet Kungaparets permanenta bostad. Rummen i slottets södra del är reserverade för Kungaparet. Dock är slottet och parken till största delen öppen för besökare året om."

LÄS OCKSÅ: Kronprinsessan Victoria om att prins Daniel är sjuk