Malin Berghagens kamp om Lill-Babs våning

malin berghagen lägenhet lill-babs

Malin Berghagen har tidigare berättat om hennes kamp för att behålla mamma Lill-Babs lägenhet. Nu avslöjar hon vad som sades under det senaste samtalet med hyresvärden.

Historien kring Barbro Lill-Babs Svenssons våning på Östermalm verkar aldrig få ett slut.

Dottern Malin Berghagen har länge kämpat för att få behålla sin mammas lägenhet, som är belägen i Stockholms innerstad, och på sin blogg har hon hon berättat att hon riskerar att förlora den älskade bostaden.

– Ingen av oss tänkte på att om mamma skulle dö är det bäst hon skriver över lägenheten på mig. Men… vi vägrade ju att tro att hon inte skulle klara sig, har Malin skrivit i en öppenhjärtigt blogginlägg.

Kan förlora Lill-Babs älskade lägenhet

Det är nämligen där skon klämmer. Det skrevs inga papper på att Malin skulle ta över våningen efter Lill-Babs.

Svensk Damtidning har tidigare talat med samhällsfastighetsägaren Hemsö som förklarade vad som gäller med ett hyreskontrakt när en anhörig går bort. Hemsö är inte ägare till den här specifika lägenheten, utan svarar utifrån allmänna riktlinjer.

– Är du inte skriven på lägenheten så har du inte rätt att ta över kontraktet. Sen kan fastighetsägare alltid vara flexibla och det kan förekomma diskussioner, säger de.

Malin bor också i mammans hus i Järvsö och det är därifrån hon ger de senaste uppdateringarna i fallet om hyresrätten.

Väntar fortfarande på besked

Hon skriver så här:

“Promenerar från tåget och hem till huset i Järvsö. Tänker på samtalet som jag nyss hade med hyresvärden och om han hört något från hyresnämnden än och han hade inte hört något. Vi båda står ovetande inför en oändlig kö av folk som vill ha beslut och besked. Där står vi på samma plats. Där är vi lika och förenade även om vi vill olika saker. Vi samtalar också om skidåkning, vi är trevliga och artiga för båda vet att han har inget emot mig personligen och jag har inget emot honom heller. Att kunna skilja på person och sak är viktigt.”

Malin går alltså fortfarande runt och väntar på besked från hyresnämnden. Att hon vill ha ett slut på alla turer är tydligt – samtidigt verkar hon hantera det hela med ett imponerande lugn.

Foto: TT