Mammans desperata vädjan – före hans död

Ari Behns föräldrar sörjer en älskad sons död. Nu avslöjar mamma Marianne att hon närde en ouppfylld önskan om Ari – ända fram till det tragiska dödsbeskedet.

Marianne Behn fick följa sonens kärlekssaga med prinsessan Märtha Louise redan från första kapitlet. Paret träffades nämligen när Marianne behandlade Märtha Louise med experimentell alternativmedicin.

Ari och Märtha Louise gifte sig senare – ett äktenskap som varade i fjorton år och resulterade i tre barn. Men sagan fick ett drastiskt slut. Marianne drabbades hårt av skilsmässan som blev verklighet 2016, och som ledde till att Ari fick en så pass allvarlig panikångestattack att han lades in på sjukhus.

Ari Behns mamma sörjer

Ari Behn och Märtha Louise

Märtha Louise och Ari Behn från tiden då de var gifta. 

Nu avslöjar Marianne för norska Se og hör att både hon och maken Olav Björshol hoppades att Ari och Märtha Lousie skulle hitta tillbaka till varandra.

– Han var väldigt förtjust i att vara fem. Ari var en familjeperson. Oavsett är det ju så att när dagarna går, och man känner vad man har haft, så kommer de där känslorna ännu tydligare fram. Skilsmässan med Märtha drabbade honom väldigt hårt, säger Marianne.

I samma intervju berättar pappa Olav att han besökte Ari i dennes hem i Lommedalen under julhelgen, för att han inte skulle vara ensam. På juldagen gjorde han sitt livs värsta upptäckt.

Tackar för stödet

– Det var jag som hittade honom. I dag är jag djupt tacksam för att jag fick vara hos honom, säger Olav till tidningen.

– Ari var inte ensam då han valde att ta sitt liv.

Föräldrarna passar också på att skicka en tacksam hälsning till den norska kungafamiljen. Majoriteten av den dök upp på Aris begravning – och kung Harald gjorde ett uttalande när dödsbeskedet blev offentligt.

– Vi har alltid haft bra kontakt med våra barnbarns familj, säger Marianne.

 

Foto: TT