Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Mannen som jobbat med Daniel bryter tystnaden – avslöjar prinsens beteende: "Var absurt"

28 apr, 2024, 14:00 
Prins Daniel och kronprinsessan Victoria
Han arbetade kring prins Daniel – och har en hel del att säga om hur det är att jobba kring en kunglighet...
Annons
Här får Victoria och Daniel lära sig allt om framtidenBrand logo
Här får Victoria och Daniel lära sig allt om framtiden

Prins Daniel har varit en hårt arbetande och djupt uppskattad del av kungafamiljen i 14 år och hans stora hjärtefråga är hälsa och rörelse.

Ja, det är också anledningen till att prinsen lanserade Generation Pep 2016, som just jobbar för att barn och unga ska röra på sig mer.

En rad kändisar har samarbetat med organisationen för att stötta verksamheten i deras mål, och det är speciellt att jobba nära en kunglighet...

Mannen som jobbade vid Daniel berättar

Det blir tydligt när podcast-profilen Peter "PO" Strömberg berättar om sin upplevelse av Daniel när han plötsligt fann sig i prinsens närhet.

Han, i egenskap av agent till Emil "HeatoN" Christersens, rattade bakom kulisserna när Emil inledde ett samarbete med Generation Pep.

Annons

Och det här med att jobba med en prins och hans organisation är säreget, berättar Peter i podcasten Recensörerna. I ett avsnitt går han in på sin upplevelse i detalj:

– Vi skulle träffa Daniel på ett möte, men vi var faktiskt bara inne på slottet en gång och fick träffa honom, kommer jag ihåg. Sen fick vi vara på ett av de här annexen som ligger på borggården.

Här satt Peter med Carolina Klüft, Generation Peps verksamhetschef, men innan han kom dit var det en utmaning att ens ta sig till slottet. Det fanns mycket att tänka på innan och under mötet:

– Man får ju en inbjudan på mail, med en bifogad PDF, där det är som jag tänker att det gick till förr i tiden. Där är det mer en formell inbjudan, där det också står regler, hur man tilltalar...

Peters poddpartner Robin "Bobbe" Nordfeldt hoppar in och säger att det är "klädkoder också" och Peter tar vid igen:

– Det var lika mycket såna regler, som det var info om hur man skulle parkera kommer jag ihåg. Jävligt avancerat att köra in där med egen bil.

Så här brukar vi inte se prins Daniel

Men resultatet blev bra! Vi glömmer aldrig när vi fick se Daniel spela datorspel på slottet med HeatoN, något som också gjorde avtryck på Peter som var med:

– Det var absurt. Det var väldigt kul. Jag vet om det finns någon annanstans i världen där en e-sportstjärna träffat en kunglighet för en timmes möte, sa Peter 2016 till Expressen.

Han sa också att man märkte att prinsen är datorvan, även om han inte skulle beskriva Daniel som en "gamer".

Foto: TTAnnons