Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hjärtknipande vittnesmålet inifrån Haga slott – allt är inte som det verkar

26 apr, 2024, 12:00 
Prins Daniel och kronprinsessan Vitoria
Det är svårt att inte bli berörd när man hör det tårfyllda vittnesmålet inifrån Haga slott – där vi får se en särskild sida av kronprinsessan Victoria.
Annons
Victoria blir officer: Här är stenhårda kravenBrand logo
Victoria blir officer: Här är stenhårda kraven

Kronprinsessan Victoria är känd för sin värme och att hon är så jordnära, detta trots att hon är kunglig och än dag ska bli Sveriges drottning.

Ja, ämbetet tacklar hon med en stor dos medmänsklighet och lyhördhet, något som alla som träffar henne slås av.

Samtidigt finns det särskilda ramar när man ska träffa en kunglighet som Victoria. Därför kan man bli förvånad när man kastas mellan det formella – och privata Victoria.

Victoria och Daniels gäster på Haga slott

Det här är något som tv-personligheterna Fredrik Wikingsson och Filip Hammar precis känt på. Deras film "Den sista resan" har blivit en riktig succé och hyllats av såväl kritiker som biotittare.

Och kungligheter.

Ja, Filip ska kontaktat prins Daniel och frågat om han och Victoria ville se filmen. Svaret blev ja, och efter en känslosam stund i biosalongen fortsatte kvällen – hemma på Haga slott.

Annons

I podcasten Filip och Fredrik svarar berättar duon mer om den där speciella kvällen, och hur starkt de reagerade på att se Victoria i mer privat miljö.

Samtidigt som Filip och Fredrik försökte tänka på sådant som att inte råka "dua" Victoria och Daniel, fick de också se hur kronprinsessan är djupt empatiskt, och agerade ledigt.

Tv-profilerna var nämligen inte de enda som var med på middagen. Det var även Filips föräldrar - pappa Lars Hammar är "Den sista resans" huvudperson - och det ledde till en särskilt fin stund.

Tårfyllda orden om Victoria

Victoria visade nämligen precis hur varm hon är, något som blir en liten kontrast till det formella kungliga. Fredrik berättar i podcasten:

– När vi käkade på middag på Haga slott efteråt, det är ju rörande förstås, att se Victoria sitta och skära upp potatis åt din pappa som är skröplig, bredvid honom.

Annons

Även Filip hyllar kronprinsessparet:

– Vi hade en väldigt trevlig stund, med väldigt trevliga människor, så var det, och det var precis så udda som man ville att det skulle vara.

Tryck på den grå pilen till höger för att se fler bilder.

Ja, bakom Victorias kronprinsesstitel finns en väldigt varm, omtänksam och jordnära person. Och den lyser igenom tillfällen som dessa, och även ute på fältet.

Något som inte är självklart för alla kungligheter, där vissa föredrar att hålla mer distans. Allt är inte alltid som det verkar, helt enkelt.

Foto: Instagram/filiphammar, TT

Annons