Margrethe började firandet med att hedra kung Frederik

14 jan, 2012, 17:09 
https://image.svenskdam.se/agneta-200x248.jpeg.jpg?imageId=5470953&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687
Agneta Nisbeth
Annons

Drottning Margrethe inledde lördagen med att hedra sin far, kung Frederik och mor, drottning Ingrid. Tillsammans med syskonen nedlade drottningen en krans vid  graven intill Roskilde domkyrka. Och sedan blev det ett evigt vinkande – medan hyllningarna skallade på borggården.

Om någon har tvivlat så var den här dagen det verkliga beviset på att drottning Margrethe är mäkta populär.Minnesstunden vid graven blev en

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Recept.se Nyhetsbrev

privat stund tillsammans med prinsessan Benedikte och prinsessan, exdrottningen Anne-Marie. Dagen är ju kungens dödsdag och därmed också drottningens 40 årig regentjubileumsdag.

Annons

Därefter fick alla Köpenhamnsbor njuta av kunglig prakt, en stolt parad genom Köpenhamns gator. Senare ikväll fortsätter firandet med en konsert.

Av Eva Österlind
Foto: Scanpix

Läs även:

Annons
Annons