Annons


Annons

Drottning Margrethes galaklänningar ställs ut


Med anledning av drottning Margrethes 40 års-jubileum som dansk regent öppnar Amalienborgs museum dörrarna till utställningen Royal Gala. Här visas ett unikt urval av drottningens balklänningar från 1960 till nutid.

Annons

I veckan deltog det danska kungaparet, drottning Margrethe och prins Henrik, i invigningen av utställningen Royal Gala på Amalienborgs museum. Utställningen visar ett färgstarkt urval av drottningens balklänningar genom åren. Flera av Margrethes eleganta galaklänningar är gjorda av danska och franska designer, och ger en inblick i det utsökta hantverket att skapa en coutueklänning. Drottningen själv är ofta engagerad i utformningen och i många fall är klänningarna tillverkade av material som hon har hittat på sina resor.

Utställningen som pågår till 26 augusti ger möjlighet att uppleva några av den danska regentens nyaste klänningar kända från porträtt målade av till exempel Preben Hornung, Thomas Kluge och Niels Strøbek. Höjdpunkter är även de ståtliga högtidsuniformerna som kronprins Frederik, prins Henrik och prins Joachim bär vid speciella tillfällen.

Av Anita Saming

Foto: ALL OVER PRESS

Läs även:

›› Prins Christian porträtterad tillsammans med farmor Margrethe

›› Drottning Margrethe i silver

›› Mer danska festligheter

[smooth=id: 656; width:430; height:800; timed:false; arrows:true;carousel:true; links:true; info:true; align:center; frames:true; open:true;text:Alla bilder;]

(5)
(0)
Annons

Annons


Annons


Kommentera här!

9 kommentarer till “Drottning Margrethes galaklänningar ställs ut”

  1. Vackra klänningar – Men som Alltid krävs en riktig personlighet att bära upp dem! Annars ser det utklätt ut, Drottning Margrethe har den riktiga majestätiska utstrålning för att se naturlig ut i dessa skapelser. Drottning Sonja av Norge likaså!

  2. Vad sstilig drottning Margrethe är i sina galaklänningar. Hon kan verkligen bära upp dem eftersom hon är så lång och reslig.

  3. Hon är så flott och hon älskar vara drottning. Så jättebra hon var i lördags kväll när hon i en halvtimme intervjuades i CNN.
    Hennes förebild är drottning Elizabeth men hon har sannerligen byggt en helt egen färgstark profil som speglas i galaklänningarna.

  4. Har alltid tyckt om Drottning Margrethes klänningar – de brukar vara tjusiga och personliga – och Drottning Margrethe klarar av att bära upp den typ av klänningar som hon brukar välja – vet inte någon annan som skulle klara av att göra det med just den typen av klänningar! Sen är hon lång – något som alltid hjälper. Därför är det fantastiskt hur väl Drottning Silvia bär upp alla sina underbara klänningar, då hon är förhållandevis kort – men man kan vara majestätisk ändå! Men håller med Solveig – Drottning Margrethe ser verkligen ut som en gammaldags och traditionell drottning/regent – i dess positiva bemärkelse. Sen har hon en air av pondus och styrka, samt är mycket ståtlig – något som till delar kommer från att vara infödd drottning/regent.

  5. Visst, dronning Margrethe, en RIKTIG drottning, född av kungliga föräldrar dessutom. Ingen nazistbakgrund där inte…

Visa alla kommentarer

😃

😄 😃 😀 😊 ☺ 😉 😍 😘 😚 😗 😙 😜 😝 😛 😳 😁 😔 😌 😒 😞 😣 😢 😂 😭 😪 😥 😰 😅 😓 😩 😫 😨 😱 😠 😡 😤 😖 😆 😋 😷 😎 😴 😵 😲 😟 😦 😧 😮 😬 😐 😕 😯 😶 😇 😏 😑 💂 👶 👦 👧 👨 👩 👴 👵 👱 👼 👸 🎩 👑 👒 👟 👞 👡 👠 👢 👕 👔 👚 👗 🎽 👖 👘 👜 👝 👛 🎀 🌂 💄💛 💙 💜 💚 ❤ 💔 💗 💓 💕 💖 💞 💘 💍 💎💐 🌸 🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🌱 🌼🌞 🌝 🌚 🌔 🌕 🌜 🌛 🌙 🌍 ⭐ ☀ ⛅ ☁ ⚡ ☔ ❄ ⛄

(Obligatorisk)

Annons

Laddar