Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan och prinsen skiljer sig efter 14 år – kungafamiljens nya besked

25 apr, 2024, 18:00 
Kronprins Frederik, kronprinsessan Mary, prins Nikolaos, drottning Margrethe, prinsessan Tatiana, drottning Anne Marie, kronprins Pavlos, kronprinsessan Marie Chantal och Lady Elizabeth Shakerly
Prinsessan och prinsen skiljer sig efter 14 år som gifta. Nu kommer kungafamiljen med ett nytt besked.
Annons
Uppgifter: Victoria till Eurovision • Abdikerar – men vägrar säga när • Sofias stilsäkra statementlook – 3 kungliga snackisar från vecka 16!Brand logo
Uppgifter: Victoria till Eurovision • Abdikerar – men vägrar säga när • Sofias stilsäkra statementlook – 3 kungliga snackisar från vecka 16!

Förra veckan kom chockbeskedetprins Nikolaos och prinsessan Tatiana av av exkungahuset Grekland och Danmark går skilda vägar.

Detta efter att ha varit gifta i 14 år och hela tiden visat en enad front utåt, senast i februari då de deltog i en minnesceremoni för framlidna exkung Konstantin.

Ett besked som skakat den kungliga världen, inte minst våra svenska kungligheter där kungabarnen är sysslingar med Nikolaos, och prinsessan Madeleine är även god vän med Tatiana.

Och nu, när alla börjat finna sig i den nya situationen, kommer kungafamiljen med ett nytt besked kring skilsmässan.

Kungafamiljens nya besked kring skilsmässan

Kungliga skilsmässor är fortfarande rätt ovanliga så att det blir rubriker världen över när något sådant här sker är inte konstigt, och intresset är uppenbart fortsatt stort.

Annons

Ja, nu har flera rojalister börjat ställa sig frågan: Kommer Tatiana få behålla sin prinsesstitel? Och här kan kungafamiljen komma med ett besked, så är fallet, enligt Hello Greece.

Något som är långt ifrån självklart. Kutym är att den icke-kungliga partnern förlorar sin kungliga titel, som till exempel är fallet med Tessy Antony de Nassau som skilde sig från prins Louis av Luxembourg 2019.

Men den grekiska kungafamiljen agerar alltså annorlunda. Redan i det gemensamma skilsmässouttalandet stod det klart att Nikolaos och Tatiana fortfarande har mycket kärlek för varandra, även om det numera är på ett vänskapligt plan:

– Detta beslut fattades med stor omsorg och ömsesidig respekt, vilket speglar djupet av deras uppskattning för varandra och de stunder de har delat, gick att läsa i uttalandet.

Följt av:

– Deras framtida interaktioner kommer att fortsätta att styras av samma principer om respekt och förståelse, när de övergår till en relation med rötter i en stark vänskap. De kommer att fortsätta att bo och bygga upp sina liv i Grekland, en plats som de båda kallar hem. Familjen kommer alltid att stödja dem.

Kungabarnen på bröllopet

Prins Nikolaos och prinsessan Tatiana gifte sig under extravaganta former 2010 där stora delar av gästlistan av förklarliga skäl bestod av kungligheter.

Och självklart var kronprinsessan Victoria, prins Carl Philip och prinsessan Madeleine på plats när deras syssling Nikolaos slog knuten.

Prinsessan Madeleine och prins Carl Philip på prins Nikolaos och prinsessan Tatianas bröllop
Så här såg det ut när prinsessan Madeleine och prins Carl Philip närvarade prins Nikolaos och prinsessan Tatianas bröllop. Foto:ORESTIS PANAGIOTOU

Prinsessan Madeleine har som sagt kommit prinsessan Tatiana särskilt nära, något som beror på Madeleines vänskap med Ellen Dinkelspiel, som är god vän med Tatiana.

Foto: TT

Annons