Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hemliga samtalet mellan Victoria och Carl Philip inför beslutet – bakom slottets väggar

26 apr, 2024, 08:00 
Vendela Lönnqvist
Prins Carl Philip och kronprinsessan Victorias hemliga samtal före det stora beslutet.
Annons
Hovet bekräftar: Victoria börjar särskild officersutbildningBrand logo
Hovet bekräftar: Victoria börjar särskild officersutbildning

Victoria studerar till officer

Kursen innefattar teoretiska såväl praktiska moment och äger rum både vid Försvarshögskolan och i Försvarsmakten.

Detta bekräftade hovet under torsdagen och utbildningen beskrivs som en ”särskild officersutbildning för att ges en djupare förståelse i taktik, krigsvetenskap samt militärstrategi”.

Utbildningen är bred och ger henne alla kunskaper som krävs för att i rollen som både statschef och amiral kunna medverka när det verkligen gäller.

”Inom ramen för sina förberedelser som blivande statschef har Kronprinsessan under många år genomfört olika former av militär utbildning för att ges grundläggande kunskaper om Försvarsmaktens uppgifter och organisation”, skriver hovet i ett pressmeddelande.

Annons

Militärutbildning vanligt bland kungligheter

Just militära utbildningar är vanligt att genomföra bland Europas kungligheter – inte minst i den svenska kungafamiljen.

I skrivande stund genomgår flera blivande statschefer sina militära utbildningar. Bland dessa är två exempel den norska prinsessan Ingrid Alexandra och spanska kronprinsessan Leonor.

Men även kungen har gjort sin beskärda del av militära studier.

Prins Carl Philip har gått likadan militärkurs

Och extra roligt att Victoria påbörjar sin officersutbildning är det för prins Carl Philip, som mellan 2001 och 2002 genomförde sin officersutbildning inom marinen – samma kurs som Victoria ska gå.

Under utbildningen deltog prinsen i en långresa med minfartyget HMS Carlskrona och fick en examen som fänrik i slutet av 2002, samma titel som Victoria kommer få när hon väl är klar med sin utbildning.

Så man kan minst sagt påstå att Victoria och prins Carl Philip pratat igenom beslutet tillsammans, och förhoppningsvis har lillebror gett sin storasyster sina allra bästa tips och råd.

Annons