Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

SVT:s stora avslöjande inför Eurovision Song Contest – nu står det klart

25 apr, 2024, 19:30 
Vendela Lönnqvist
TT
Nu avslöjar kanalen den stora nyheten!
Annons

Det är inte bara musiken som har stått i fokus inför den kommande Eurovision Song Contest i Malmö.

Redan för några veckor sedan började det rapporteras om avhopp från flera svenska artister som egentligen skulle uppträtt i finalen, bland annat duon Medina som kammade hem andraplatsen efter norska stjärnskotten Marcus och Martinus.

Gina Dirawi om att leda Eurovision 2024Brand logo
Gina Dirawi om att leda Eurovision 2024

Därför hoppar artisterna av Eurovision Song Contest

Anledningen till avhoppen beror på Israels medverkan.

Många anser att det är fel av arrangörerna att låta landet delta med sitt bidrag, främst på grunda av det pågående kriget, men också då låtens titel "October Rain" hamnat i skottgluggen då den uppges syfta till terrorstämplade Hamas attack den 7 oktober i fjol.

Annons

Kronprinsessan Victoria i publiken under Eurovision Song Contests

Däremot rapporterades det den 17 april att finalen i Malmö får kunglig glans – av inga mindre än kronprinsessan Victoria, prins Daniel, prinsessan Estelle och prins Oscar.

Så lyder åtminstone planen, som kan komma att ändras beroende på säkerhetsläget.

Däremot har hovets informationschef Margareta Thorgren kommenterat att det finns planer för kronprinsessfamiljen att närvara.

”Det finns en planering kring kunglig närvaro på Eurovision. Vi återkommer längre fram om dessa planer”, skriver hon i ett sms till Aftonbladet.

SVT avslöjar: Så kommer scenen se ut

Och förberedelserna med såväl säkerheten som manus och scenografi är i full rulle. Det är ju trots allt mindre än två veckor till dess att den stora finalen smäller av i Malmö Arena.

Annons

Redan nu har SVT avslöjat en viktig komponent i arbetet inför – nämligen scenen, som nu står redo att låta samtliga bidrag glänsa i direktsändning.

"Eurovision-scenen!! Om mindre än två veckor står artisterna på denna scen inför hela Europa. Det kommer bli 'Unforgettable'", står det under bilden på den nu färdigbyggda scenen.

Och det är ett gediget arbete bakom bygget. Se bara filmen här:

Annons