Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Margrethe säljer smyckena – nu avslöjas ofattbara summan!

17 nov, 2022, 11:00 
Drottning Margrethe

Danska kungafamiljen gör sig av med två värdefulla smycken.

Annons
Hör Silvia och Victoria berätta om kamédiademet!Brand logo
Hör Silvia och Victoria berätta om kamédiademet!

I de kungliga smyckesskrinen vilar flera dyrgripar av glimmande karaktär. Broscher, tiaror, diadem, ringar, halsband och armband för flera miljoner kronor är inget ovanligt.

Under åren har folk häpnats och förtrollats över kungligheternas sagolika accessoarer. De bär dessutom ofta på en historia och har gått i arv från tidigare generationer.

När det vankas gala har drottning Margrethe tillgång till ett magnifikt garnityr och en vana att glittra i anrika smaragder. Ibland görs garnityren även om och diadem kan exempelvis bli till halsband.

Drottning Margrethe
Drottning Margrethe har en vana att dyka upp i vackra smycken när det vankas fina festligheter.

Danska kungafamiljen säljer smycken

Men nu verkar det som att man kommer göra sig av med en del smycken. Den 1 december går delar av drottningens familjs sällsynta och extremt dyrbara juveler under klubban på Bruun Rasmussen Konstauktioner i Köpenhamn, rapporterar Billed-Bladet.

Annons

Bland annat kommer två smycken som härstammar från Margrethes kusin, prinsessan Elisabeth ropas upp. Hon gick bort 2018 och lämnade då efter sig två mycket exklusiva smycken.

Prinsessan Elisabeth
Prinsessan Elisabeth bar safirtiaran på galamiddagen för drottning Margrethe II och prins Henrik i Riddarsalen på Christiansborg slott 2012.

Ofattbara summan – så mycket kostar smyckena

Ena smycket är en safirtiara som tidigare tillhört prinsessan Thyra av Danmark, som sedan gick i arv till Elisabeth. Enligt Bruun Rasmussens Konstauktioner har det ett värde mellan 900 000 till 1,2 miljoner kronor.

Det andra smycket är ett smaragd- och diamantarmband som tidigare tillhört drottning Alexandrine. Armbandet beskrivs som högst exklusivt och har ett värde på 450 000 till 600 000 kronor.

Annons

Med andra behöver man hosta upp lite pengar för att kunna lägga beslag på de kungliga smyckena som snart är till salu!

Prinsessan Thyras safirtiara
Prinsessan Thyras safirtiara, som sedan gick i arv till prinsessan Elisabeth.
Drottning Alexandrines diamantarmband
Drottning Alexandrines diamantarmband.

Foto: TT

Annons