Margrethes skräck: Polisen tvungen att rycka ut till slottet

Drottning Margrethe, Marselisborg slott

Drottning Margrethe har firat jul på Marselisborg slott i Århus. Högtiden kom dock att präglas av dramatik – plötsligt var polisen tvungen att rycka ut till slottet.
Sanningen om kungens relation till drottning Margrethe!
Slå på ljud

Drottning Margrethe har tillbringat dagarna mellan jul och nyår på Marselisborg slott i Århus.

Härligt med lite lugn och ro för monarken, men en detalj ställde till det. Närmare bestämt blev det dagliga vaktbytet lite för populärt.

LÄS MER: Drottning Margrethes upptäckt efter prins Henriks död

Polisens skarpa uppmaning

Varje dag klockan 12.00 är det vaktbyte framför det vackra slottet. De senaste dagarna har detta lockat till sig en stor publik, trots att vi befinner oss i en pandemi.

För att se till så att restriktionerna följs har polisen åkt ut till slottet med flera patruller.

– Vi upplever idag igen att många samlas där ute. Vi har försökt efter bästa förmåga att hålla människor i små grupper, med med tanke på det fina vädret är det många som åker dit, sa Bo Christensen, tjänsteman vid Östjyllands polis, till TV2 ÖSTJUTLAND, för några dagar sedan.

Christensen avråder från att åka till slottet just för att det snabbt blir en folksamling. Han säger dock att besökarna hittills följt polisens instruktioner.

Drottning Margrethe har firat jul på Marselisborg slott.

Drottning Margrethe åker hem till Amalienborg slott

I år har drottning Margrethe firat jul med prins Joachim, prinsessan Marie och barnen prins Nikolai, prins Felix, prinsessan Athena och prins Henrik.

LÄS MER: Hemma hos: Kika in i Alexandra Charles sommarstuga

Idag, den 30 december, ska drottningen åka tillbaka till Amalienborg slott i Köpenhamn. Därifrån ska monarken hålla sitt nyårstal dagen efter.

Foto: TT