Margrethes tuffa beslut – som drabbar sonens fru

Margrethes tuffa beslut – som drabbar sonens fru

Den danska kungafamiljen har tvingats ta ett tufft beslut!

7 saker du inte visste om kronprinsessan Mary
Slå på ljud

Coronapandemin har satt käppar i hjulet för många människor de senaste två åren. Inte minst när det kommer till anordning av större evenemang och firanden.

Danmarks kronprinsessa Mary fyller 50 år den 5 februari och hade sett fram emot en storslagen gala för att fira den viktiga dagen. Men så blir det inte.

På fredagen meddelade det danska kungahuset att galataffeln som skulle ha ägt rum kvällen innan kronprinsessans födelsedag ställs in, på grund av den ökade smittspridningen av covid-19.

Drottning Margrethes tuffa beslut – ställer in

I ett pressmedelande från kungahuset står det att drottningen och Mary tillsammans har tagit det dystra beslutet om att galan som skulle ägt rum på Rosenborgs slott ställs in.

"Beslutet har också tagits av respekt för de många samarbetspartners som är involverade i ett firande av denna storlek. Dessa samarbeten skulle ha ägt rum under de kommande veckorna och skulle ha varit mycket svårt att genomföra", står det i pressmeddelandet.

Firandet kommer istället att flyttas fram till senare i år, skriver hovet.

Så blir Marys födelsedag – efter dystra beskedet

Kronprinsessan Mary kommer på själva födelsedagen ha ett privat firande. Man kan tänka sig att det endast kommer involvera den närmsta familjen – maken kronprins Frederik, samt barnen prins Vincent, 10, prins Christian, 15, prinsessan Josephine, 10, och prinsessan Isabella, 14.

LÄS MER: Mary plötsligt sjuk – hovet kommenterar kronprinsessans hälsa

LÄS MER: Drottning Margrethes avslöjande – det tycker hon egentligen om kronprinsessan Mary

LÄS MER: Margrethes oväntade drag: Gör Mary till statschef