Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Marie Hellqvist stora lycka – samtalet från Sofia förändrar allt

18 mar, 2023, 11:00 
Prinsessan Sofias mamma Marie Hellqvist har fått ett underbart besked från sin dotter.
Annons

Långt bort från galaklänningar och banketter, i idylliska Älvdalen, bor Marie och Erik Hellqvist. De lever sitt liv som vem som helst – med det lilla undantaget att de är föräldrar till prinsessan Sofia.

Nu har Marie och Erik fått ett underbart besked från prinsparet borta på Villa Solbacken.

Kungen & Silvia på kärlekssemester • Daniel bryter tystnaden • Efter bråket: Flyttar till USA – 3 kungliga snackisar från vecka 11Brand logo
Kungen & Silvia på kärlekssemester • Daniel bryter tystnaden • Efter bråket: Flyttar till USA – 3 kungliga snackisar från vecka 11

Prinsessan Sofias ord om uppväxten

Innan Sofia hittade kärleken i prins Carl Philip kunde hon nog inte drömma om vilken vändning hennes liv skulle ta. Den lilla flickan som vuxit upp i Marie och Eriks villa i Kåtilla, hamnade plötsligt i slottskorridorer.

Annons

Men hon glömmer inte sina rötter. Dalarna har en alldeles särskild plats i hennes hjärta.

– Älvdalen betyder väldigt mycket, det är här jag är uppvuxen. Jag har en väldigt positiv bild av uppväxten här, har Sofia sagt till Expressen.

Än idag är Älvdalen en fristad för prinsparet, en skyddad plats där de kan leva som vem som helst. Dessutom får de ju gott om avlastning av mormor Marie och morfar Erik när de är där, som såklart längtar efter Alexander, Gabriel och Julian.

Prinsessan Sofias föräldrarhem, Marie och Erik Hellqvists gula villa i Kåtilla.
Här får prinsparet vara i fred, i prinsessan Sofias mysiga föräldrarhem.
Annons

Marie Hellqvist stora lycka efter prinsessan Sofias avslöjande

Så sent som den 5 mars var Carl Philip och Sofia på besök i Älvdalen för att titta på när alla tappra skidåkare tog sig runt Vasaloppet. Men de behövde inte tränga in sig i Marie och Eriks gäststuga på tomten.

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip vid sidan av Vasaloppet
Inget åkande i år, men en hel del hejande!

Under fredagen kunde nämligen Expressen avslöja de roliga nyheterna: prinsparet har köpt sig en mysig fäbod, bara några kilometer från föräldrarna.

En klassisk idyllisk rödmålad stuga, som inte är ett dugg lik deras topprenoverade villa på Djurgården. Men det är ju också här de trivs allra bäst, när de får vara anonyma och omgiven av familj.

Annons

För 870 000 kronor blev drömmen sann, och nu kommer Carl Philip, Sofia, och barnen spendera ännu mer tid i Dalarna. Ett samtal som säkerligen togs emot väl av Marie Hellqvist när Sofia berättade om köpet. Det är ju alla morföräldrars högsta önskan, att vara närmare sina barnbarn.

Marie och Erik Hellqvist i en skog i Älvdalen
Marie och Erik är givetvis mycket glada över att familjen kommer närmare.

Foto: TT

Annons