Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Märkliga bilderna på Silvia – fotad utomlands: " Kan det verkligen vara drottningen?”

29 jan, 2024, 20:00 
Drottning Silvia har fångats på bild – men bilderna ger mer frågetecken än svar.
Annons

Drottning Silvia lämnade förra veckan landet – helt i smyg! I tysk press publiceras bilder på vår drottning, fotade av ett förvirrat ögonvittne. Var det verkligen Sveriges drottning som klev ur en bil i Köln? Ja, och hon ställde glatt upp på bild!

Bekräftat: Frederik & Mary till Sverige! • Därför stoppas barnen från att träffa Kate • ”Fergie” bryter tystnaden efter cancerbeskedet – 3 kungliga snackisar från vecka 4!Brand logo
Bekräftat: Frederik & Mary till Sverige! • Därför stoppas barnen från att träffa Kate • ”Fergie” bryter tystnaden efter cancerbeskedet – 3 kungliga snackisar från vecka 4!

Drottning Silvia på hemligt utlandsbesök – bilderna förvirrar

Det är tyska Rheinische Post som berättar om Silvias oannonserade Tyskland-besök. Det hela avslöjandes av 54-årige Volker Hermsen, som lämnade sitt jobb på onsdagseftermiddagen.

Ur en mörk Volvo klev en kvinna ut, som frågade om hon kommit rätt. Volker själv tänkte inte mer på det, men hans kollega som satt i samma bil fick sig en snilleblixt:

– Min kollega visste att det var en kändis, säger Hermsen.

Annons

– Det var kronan på verket. Plötsligt stod drottning Silvia framför mig.” Kan det verkligen vara den riktiga drottningen?"

– Hon blev förvånad över att vi kände igen henne så snabbt!, berättar han.

Ögonvittnet om mötet med drottning Silva – bjöd på fika

Tidningen kontaktade hovet, som varken kunde bekräfta eller dementera besöket eftersom det var av privat karaktär – men bilderna talar sannerligen sitt klara språk.

Och snacka om att Volker Hermsens dag tog sig en annorlunda vändning. Volker som jobbar på platsen Silvia besökte, som är ett slags forskningcenter och sjukhus, med många historiska artefakter och gamla gravar, frågade om Silvia ville veta mer om platsen.

Silvia, som verkade oerhört nyfiken, tackade ja – och rätt vad det är tog han sig en kaffe med drottningen inne på cafeterian!

– Hon drack kaffe med oss och var väldigt lätt att komma överens med. Om vi inte hade känt igen henne hade jag aldrig trott att det satt en drottning mitt emot oss. Det var väldigt bekvämt!

Drottning Silvia på slottet
Drottningen är ju uppvuxen i Tyskland, så hon åker gärna dit på privata resor när schemat tillåter.Foto: TT

Foto: TT

Annons