Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Märkliga bilderna på Victoria sprids utomlands – med en helt ny hårfärg

24 aug, 2023, 05:00 

Vad är egentligen sanningen bakom bilderna?

Annons

Kronprinsessan Victoria kör på ett säkert kort när det kommer till håret: en stram låg knut. På så vis slipper hon tänka på hår som blåser i vinden eller lockar som tappar formen, och kan fokusera på jobbet.

Men för en tid sedan spreds bilder på vår kronprinsessa i tysk press – med en helt ny stil. Bilderna var falska, och det här låg bakom allt.

14 gånger vi sett kronprinsessan Victoria i utsläppt hår!Brand logo
14 gånger vi sett kronprinsessan Victoria i utsläppt hår!

Märkliga bilderna på kronprinsessan Victoria med blont hår

Ja, det var 2021 som den tyska tidningen Adelswelt valde att experimentera med vår kronprinsessas yttre, med hjälp av digitala verktyg. Anledningen bakom det plötsliga intresset att se Victoria i blond kalufs, var inte särskilt komplicerad.

Annons

Eftersom kronprinsessan själv sällan prövar nya looks, tog de sakerna i egna händer.

– I motsats till vad man kan tro, så ser kronprinsessan Victoria förvånansvärt bra ut med ljust hår. Det ljusa håret får hennes ansiktsdrag att framstå som lite mjukare, hon ser yngre och fräschare ut, skrev tidningen.

Tidningen passade på att prova flera olika stilar.
Annons

Så experimenterar kungligheterna med håret

Och visst är det så, att en sann skönhet klär i allt. Men att Victoria ska be frisören om en helblekning är inte särskilt sannolikt. Tidningen Adelsweldt som ligger bakom det hela, förklarar det bra själva:

– Samma frisyr och hårfärg skapar en känsla av det bekanta och stabila hos folket. Precis som politiker, så tjänar kungligheterna på att bli igenkända. En prinsessa som byter look hela tiden gör bara folk förvirrade.

Samtidigt finns det de kungligheter som ändå vågar ta till saxen. Prinsessan Sofia till exempel, har testat allt från pannlugg till blonda slingor. I Monaco hittar vi furstinnan Charlene som dragit på betydligt större växlar, ett normbrytande beteende hon sannerligen verkar stolt över.

– Visst, av alla medlemmar i kungafamiljer är jag förmodligen den som har provat flest olika frisyrer, och det kommer jag fortsätta med. Det är mitt val, har furstinnan själv sagt.

Prinsessan Sofia med lugg
Denna look blev succé!

Foto: TT/Skärmdump

Annons