Märtha Louise avbryter flytten till Durek och USA: "Saker och ting förändras"

Märtha Louise avbryter flytten till Durek och USA: "Saker och ting förändras"

Märta Louise bestämde i början av året att hon flyttar till sin pojkvän Durek Verett i USA, men det har inte blivit av. Nu berättar hon om de ändrade planerna.

Märtha Louise och Schaman Durek – så träffades skandalomsusade paret
Slå på ljud

Prinsessan Märtha Louise och pojkvännen Durek Verrett har genom sitt förhållande stött på flera motgångar. Bland annat har de på grund av Dureks skandalösa uttalanden stött på omåttliga mängder av kritik. Men de har också fått kämpa med relationen i och med den långa distansen.

Schamanen Durek bor i USA, och i februari berättade Märtha Louise för norska TV2 att Durek inte känner sig trygg i Norge. Därför började prinsessfamiljen planera en flytt till honom i stället.

I april var det bestämt, men pandemin satte stopp flytten.

– Just nu är det Covid och svårt att planera, men vi planerar att flytta med tiden. Barnen kommer självklart med, sa hon då till den norska tidningen Verdens Gang.

Märtha Louise ändrar flyttplanerna till Durek och USA

Nu skjuter prinsessan upp sin flyttplaner ytterligare. I en intervju men norska NRK i samband med hennes 50-årsfödelsedag, berättar hon nu om de nya planerna.

"Jag har inga planer på att flytta just nu. Saker och ting förändras hela tiden i och med Covid-19, vi har ingen aning om vad som kan hända i morgon, men just nu är jag i Norge".

Prinsessan om pandemin – och hur det stärkt henne

Det beror alltså fortfarande på pandemin att planerna inte gått i lås. Men samtidigt som det inneburit en hel del tid ifrån sin kärlek menar prinsessan att corona gjort henne starkare som person.

"Det känns som vi har gått igenom en väldigt mörk tid och nu börjar vi sakta se ljuset i tunneln, och det är ju jättebra. Jag tror att vi alla känner att vi kan klara vad som helst eftersom det värsta som kan hända redan har hänt. Jag känner åtminstone att jag har blivit mer självsäker, för nu vet jag att jag kan hantera allt som kommer i min väg".

Vidare berättar prinsessan att hon ofta får livsråd av sin pappa kung Harald.

"Jag tycker att det känns bra att vara 50. Min pappa säger alltid att ålder bara är en siffra, och han har ju mer livserfarenhet än mig. "Nu har du många bra år att se fram emot", och jag tror honom."

Foto: TT

LÄS MER: Prinsessan Märtha Louise visar upp lyxvillan – unika hemma hos-bilder!

LÄS MER: Sanningen bakom konflikten mellan Eva Dahlgren och Anders Glenmark

lÄS MER: Nya bilder! Märtha Louise bär Mette-Marits klänning på födelsedagen – fina gesten