Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sanningen bakom konflikten mellan Eva Dahlgren och Anders Glenmark

22 sep, 2021, 14:20 
AvIndra Nordemar

Eva Dahlgren och Anders Glenmark var väldigt nära vänner i många år, men plötsligt bröts vänskapen. Nu berättar Eva sanningen.

Annons
Här är Sveriges 5 rikaste!Brand logo
Här är Sveriges 5 rikaste!

Eva Dahlgren blev hela Sveriges musikdrottning med albumet ”En blekt blondins hjärta”. Nu har det gått 30 år sedan plattan släpptes 1991 och än i dag är den ikonsikt.

Men det var mycket som tyngde bakom albumet som sålde över en halvmiljon exemplar. I en intervju men TV4 och Anders Pihlblad berättar nu Eva Dahlgren om de tuffa inspelningarna, och bråken med producenten Anders Glenmark.

Eva Dahlgren om de tuffa inspelningarna av hitalbumet

Eva Dahlgren gick från att vara "en stjärna till en superstar", men kändisskapet tärde på henne och ett tag funderade hon på att lägga av.

– Jag var trött på det som hände med albumet, det blev så väldigt stort på ett sätt som jag inte var van vid, säger hon i intervjun.

I dag ser hon på albumet med glädje och gillar det hon hör när hon lyssnar på låtarna.

Men jobbet bakom hitlåtarna är inte lika glädjande. Under de inte så lustfyllda inspelningarna var det relationer som gick i kras, och specifikt den med Anders Glenmark.

Annons

– Inspelningen av "Blondinen" tog väldigt mycket tid och väldigt mycket kraft, vi bråkade som vi aldrig gjort förr.

– Jag tror vi slet åt lite olika håll, men det var kanske också därför det blev så bra.

Sanningen bakom Eva Dahlgren och Anders Glenmark

Eva Dahlgen och Anders Glenmark hade en nära relation, de var väldigt goda vänner och hade jobbat ihop under en längre tid. Men när ”En blekt blondins hjärta” spelades in krockade deras musikstilar.

Eva hade vuxit upp med att lyssna på David Bowie och The Beatles, och det var idealet hon strävade efter, medan Anders hade lyssnat på andra musikgenrer och därför hade en annan bild.

– Helt plötsligt började det krocka, förut hade det gift ihop sig hur lätt som helst, men här började det krocka, så vi bråkade rätt mycket. Det var inte alls sådär jättekul hela tiden som vi brukade ha, berättar Eva.

Anders Glenmark och Eva Dahlgren 1982.

Eva Dahlgren om sorgen över relationen till Anders Glenmark

Hur illa var det här då? För ni beskrevs ju som bästisar, nästan som syskon?, frågar Anders Pihlblad.

Annons

– Vi hade ju jobbat ihop då i liksom 12 år och nästan levt med varandra, turnéat mycket och så.

– Vi var ju verkligen super tajta, han var ju min människa liksom. Men jag tror att det har en tid, det är ju svårt att vara vän och samtidigt arbeta ihop. Och känna såhär, ska jag lägga mig nu för den här åsikten eller ska jag ställa mig upp och strida för den, och till slut blev det mer striden.

Anders och Eva har inte lyckats reparera sin vänskap sedan dess, även om de träffas lite då och då, har det inte lyckats hitta tillbaka till den känslan som en gång fanns mellan dem.

– Det är sorgligt. Det är ju liksom en kärlekshistoria som tar slut.

Foto: TT, TV4

Annons