Kungaexperten Herman Lindqvist grundlurad: "Det är kriminellt"

Den kungliga experten Herman Lindqvist blev blåst på flera tusen kronor – nu vill han varna andra innan de råkar ut för samma sak.

Slå på ljud

Historikern och Svensk Damtidnings kungliga expert Herman Lindqvist har väntat ivrigt på att få uppleva det kulturella livet igen.

Nu när flera salonger börjar öppna sina dörrar och föreställningar börjar bokas in, är det många som är sugna på att få tag på biljetter till höstens och vinterns planerade uppsättningar.

Herman Lindqvist har längtat efter att få se ”Forever Piaf– musikalen” på Göta Lejon. Därför gick han nyligen in och letade efter biljetter på nätet, och visst fann han några, via andrahandsförsäljningssajten Viagogo.

– Det var sent på kvällen och jag var ivrig att få tag i biljetter. Jag såg inte förrän i efterhand att det rörde sig om andrahands-återförsäljning. Då hade jag definitivt inte köpt några biljetter, säger han till Aftonbladet.

Herman Lundqvist grundlurad av biljettföretaget

Plötsligt upptäckte han att föreställningen inte är möjlig att se ännu – den har nämligen premiär först nästa vecka.

– Det är ytterst märkligt. Det måste vara åtalbart, det är ju bedrägeri, säger författaren.

På andrahand-sajten säljs biljetter till påstådda föreställningar både fredag och lördag den här veckan, och för priser långt över ordinarie.
För showen som ännu inte finns säljs en del biljetter för 4000 kronor, när de bör kosta max 1295 kronor.

Företaget lyste med sin frånvaro efter händelsen

När Herman Lindkvist i efterhand försökte få tag på sajten för att återfå sina bortslösade pengar var det inte möjligt att nå dem.

– Jag har blivit lurad och vill varna folk för det här ordentligt. Det är kriminellt att de kan ha sån här verksamhet. Det kan ju vara många andra som också har drabbats.

Men efter att Aftonbladet uppmärksammat det Lindqvist råkat ut för har Viagogo kontaktat författaren via mejl, och de erbjuder honom nu pengarna tillbaka alternativt ett tillgodokvitto värt 125 procent av summan som han redan betalat.

Foto: TT

LÄS MER: Så har kungligheterna drabbats av epidemier tidigare

LÄS MER: Prinsessan Märtha Louise förföljd – stalker tog sig in i hemmet

LÄS MER: Fruktansvärda beskedet till prinsessan Madeleine – mitt i krisen