Märtha Louise firade födelsedagen utan Shaman Durek

Märtha Louise på Svalbard
Nu har Märtha Louise gett sig iväg på resa för att hitta tystnaden. Utan sin pojkvän, Shaman Durek, men med beväpnade vakter.
Annons

Följer man prinsessan Märtha Louise privata Instagramkonto kan du nu följa hennes nya spännande resa. Fast denna gång har hon inte åkt till solen och värmen, utan snarare tvärtom.

Den norska prinsessan har nämligen rest över till Svalbard, en plats så långt från det glammiga livet i USA eller Spanien man kan komma. Under sommaren har vi sett hur hon haft kul i New York, Marbella och Bodrum i Turkiet med sin amerikanske pojkvän Shaman Durek. Men nu, på resan upp till Svalbard, fanns han inte vid hennes sida. Istället tog hon med sig några kompisar. Märtha Louise firade faktiskt sin födelsedag där och skrev om upplevelsen på Instagram.

Annons

martha-louise-svalbard-insta

Annons

Lyssnar på tystnaden

– Jag firade min födelsedag i Svalbard med en underbar grupp av människor som jag tagit med mig hit upp för att lyssna på den otroliga tystnaden i den arktiska naturen. Men som tyvärr utsätts för den globala uppvärmningen. Jag tar med dem på en inre resa i detta vidsträckta och majestätiska landskap, med berg som är biljoner år gamla, skriver hon på Instagram.

Märtha Louise på Svalbard

Under tiden befann sig pojkvännen Durek på annan ort, men han skrev ändå sin kärlekshälsning via Instagram till prinsessan. Han befinner sig just nu i London där han tydligen haft en kurs i hur du ska lära dig prata med gamla avlidna anfäder för att bättre förstå sitt liv idag.

– Ett stort tack till alla er som kommit som ledare för mänskligheten, mina intergalaktiska kärleksambassadörer! Skriver han på Instagram.

Annons

Men med på resan till Svalbard, tillsammans med sin stora kärlek, var han inte.

Märtha Louise foto från Svalbard

Det var däremot ett antal guider som fanns med på vandringen i bergen, alla utrustade med vapen. För som prinsessan skriver:

– Här finns fler isbjörnar än människor!

Gänget som var ute och vandrade i bergen kom också fram till glaciären Longyear som tyvärr nu håller på att krympa på grund av den globala uppvärmningen.

Annons

Märtha Louise på Svalbard

– Naturen här är så stolt, så majestätisk, så rå och orörd. Samtidigt som den är så väldigt påverkad av vårt beteende, menar Märtha Louise på Instagram.

Hon skriver också om att isen här är 15 000 år gammal och att man kan hitta både fossiler och blommor som frusit fast i isen. Att vara här, förklarar prinsessan, är som att vara på en annan planet.

Svalbard foto Märtha Louise

– Att lyssna till den bedövande tystnaden är en av de saker jag älskar med att vara här uppe. En så stark och intensiv upplevelse. Lyssnar du tillräckligt på tystnaden, utrymmet mellan orden och världen i ditt dagliga liv? Frågar hon sina följare.

Annons

Ni kan själva se en film från prinsessans resa här

Foto: Prinsessan Märtha Louise/Instagram,

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

Kommentarer till “Märtha Louise firade födelsedagen utan Shaman Durek”

  1. Rosmarie skriver: 29 september, 2019

    Men stanna hemma då Märta-Louise! Du vet att isen snart är borta, o ändå flyger du kors o tvärs på vår enda planet; vår enda plats att leva på. Hur tänker du?


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar