Märtha Louise och Ari Behn - allt mer sällan tillsammans

Hur är det egentligen mellan prinsessan Märtha Louise och Ari Behn? De ses allt mer sällan tillsammans. Fast de kommer ju till bröllopet i Luxemburg…

Det vankas bröllop i Luxemburg och på gästlistan finns prinsessan Märtha Louise och Ari Behn. De tar flyget dit från Londonförorten Islington, där Märtha Louise tidigare i år köpte en våning för drygt 20 miljoner kronor. Många ser fram emot att se paret tillsammans igen.

Stannade hemma

Det var nämligen ett tag sedan. Enligt norsk press – som vg.no –  har inte prinsessan och Ari Behn inte synts tillsammans på tre månader. Separationsrykten tog fart när prinsessan Märtha Louise kom utan sin man till sin faster Ragnhilds begravning. Ari Behn stannade då hemma med parets barn, barnen Maud Angelica, Leah Isadora och Emma Tallulah.

– Familjen valde att Ari Behn skulle vara hemma med barnen, sade Slottets kommunikationschef Marianne Hagen till VG Nett, som skriver att Ari Behn skyr rampljuset och att han inte har synts i offentliga sammanhang sedan drottning Sonjas 75-årsdag på Bygdøy i Oslo den 4 juli.

Sjukt barn

Behn skulle ha varit med sin hustru vid minnesgudstjänsten i Oslo domkyrka, men var hemma med sjukt barn. Prinsessan Märtha Louise fick också gå ensam till paralympiska OS i bordtennis den 2 september och till ambassadörens middag i London.

Inte osynlig

Den 21 september fyllde hennes fond 40 år och prinsessan var värdinna med 140 inbjudna gäster. Drottning Sonja närvarade – men inte Ari Behn. Men helt osynlig kommer författaren inte att vara för norrmännen.

Ari blir krönikör

Lördagen den 3 november lanserar nämligen tidningen VG ett helgmagasin och en av medarbetarna är just Ari Behn.

– Han kommer att bli en av flera krönikörer, säger VG:s magasinredaktör Jane Throndsen, som värvade Ari Behn över två glas champagne på legendariska Soho Hotell.

Ari Behn ska berätta om vardagslivet i London.

Paret med två av sina tre barn,.

Slutför sin roman

Varför Londonflytt? Paret har olika versioner. Behn berättade för Dagbladet att han flyttar till London på obestämd tid för att skriva. Den ursprungliga orsaken var den att Ari Behn behövde lugn och ro att kunna slutföra sin senaste roman, men enligt förlaget är boken framskjuten till nästa år. När Märtha Louise efter flytten tog emot pressen, sa hon att det bara var för barnens skull man flyttat.

– Vi vill att de ska lära sig engelska, sa prinsessan som också då kom utan maken.

Nu ser vi fram emot bröllopet i Luxemburg – med nya färska bilder på paret!

Av Åsa Bönnelyche

Foto: Stella Pictures

Läs även:

Drottning Sonja: Jag har fått flera missfall››

Prinsessan Märtha Louise har nu flyttat till London››

En dag full av minnesceremonier››