Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Märtha Louise och Durek Verrett i samtal

22 okt, 2020, 09:03 
Prinsessan Märtha Louise och Durek Verrett har haft ett innerligt samtal med varandra. Här är prinsessans ärliga ord.
Annons
Märtha Louise & Schaman Durek – en kärlekssagaBrand logo
Märtha Louise & Schaman Durek – en kärlekssaga

Prinsessan Märtha Louise och hennes förhållande med Märtha Durek fortsätter att fascinera och förbrylla norrmännen. Många höjde på ögonbrynen när Durek plötsligt satte sig i ett flygplan, mitt under coronakrisen, och for över Atlanten för att få vara hos sin älskade.

Den senaste tiden har Durek alltså bott i Lommedalen tillsammans med Märtha Louise. De har också passat på att spela in podcast ihop! Ett tre och en halv timme långt avsnitt, där kärleksparet går igenom allt mellan himmel och jord.

Märtha Louise och Durek i podcast

Märtha Louise och Durek Verrett.
Märtha Louise och Durek Verrett har varit ett par i över ett år nu.

Det blir en del skratt – men också mycket allvar. Speciellt när samtalet styrs in på ämnet rasism, som Durek själv fallit offer för upprepade gånger.

– Folk blir så arga på mig för att jag har valt någon de inte kan relatera till på grund av din hudfärg. Du ska inte ha den färgen när du är med mig. Det är normen, det är en begränsning folk har i hjärnan, säger Märtha Louise i podcasten.

Annons

– De flesta som är arga på oss för att vi är tillsammans har aldrig mött oss. De har en bild av vem jag bör vara med. De vill bli av med dig, så de blir arga på dig och arga på mig, i stället för att titta på det man blir triggad av. Istället för att se att vi kan ha ett kärleksfullt, fantastiskt och otroligt förhållande, även om det går mot det som förväntas av oss, historiskt.

"Sluta med det omänskliga"

Rasism är en hjärtefråga för Märtha Louise. Hon skrev ett innerligt inlägg, fullt med rättfärdig ilska, när hon hört om mordet på George Floyd.

“När ska vi vakna och se att vi kan lita på och älska varandra, för det är vad vi är satta på jorden att göra? Hur många fler män och kvinnor måste dö, skadas, bli trakasserade och hotade innan något förändras? När ska vi vakna upp? Sluta med det här omänskliga!”, skrev Märtha Louise då.

Annons