Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Märtha Louises ärliga ord om Dureks kontroversiella uttalanden: "Jag står inte för allt han står för"

12 feb, 2023, 19:11 

Nu förklarar prinsessan Märtha Louise att hon inte kan stå bakom alla uttalanden som hennes fästman gjort.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Johan T Lindwall: ”Märtha Louise har tvingats bort”Brand logo
Johan T Lindwall: ”Märtha Louise har tvingats bort”

När prinsessan Märtha Louise gästar SVT:s "Min sanning" är det hennes första intervju sedan Ari Behn dog den 25 december 2019.

– Det här är första intervjun jag gör efter att Ari dog, så mina nerver är inte riktigt som de brukar, förklarar Märtha Louise för programledaren Anna Hedenmo tidigt i programmet.

Trots nervositeten är prinsessan öppen och ärlig och berör mycket personliga ämnen såsom sorgen efter Aris död, hennes liv som högkänslig person och fästmannen Durek Verrett.

Märtha Louise blir känslosam många gånger under intervjun.

Märtha Louises ärliga ord om Dureks kontroversiella uttalanden: "Jag står inte för allt han står för"

I programmet tar Anna Hedenmo upp några av Dureks kontroversiella uttalanden, som varit en av anledningarna till att prinsessan förra året avsade sig sina kungliga uppdrag.

Annons

Programledaren tar upp att Durek har menat att en medaljong botat hans covid-19 och att han sedan sålt den för drygt 2 000 kronor, samt att han skrivit i sin bok att "barn som har cancer har velat bli sjuka i cancer för att de velat dö".

Märtha Louise menar dock att båda dessa exemplen är tagna ur sin kontext och har förvrängts av media. Samtidigt så säger hon att hon inte alltid står för allt som hennes fästman står för.

– Detta måste du ta med honom, jag kan inte säga något om vad han står för, säger hon och fortsätter:

– Jag står inte för allt det som han står för, så du måste fråga honom vad han menar. Men i det större sammanhanget så är det inte så som det låter när du bara tar ett stycke, för det här är bara en del av boken.

Prinsessan Märtha Louise och Durek Verrett
Märtha Louise och Durek förlovade sig sommaren 2022.

Prinsessan Märtha Louise saknar kungliga uppdragen

Anna Hedenmo frågar sedan om Märtha Louise hade velat ha kvar de kungliga uppdrag som hon nu har mist.

– Ja jag gillade att göra officiella uppdrag. Jag har ju människor med funktionsnedsättning som mitt fält och jag har tyckt att det har varit väldigt givande och fantastiskt, säger prinsessan då.

Märtha Louise säger att någon annan i kungafamiljen nu kommer ta sig an hennes uppdrag, och att hon inte vet om hon kommer återfå sina kungliga uppdrag i framtiden eller inte.

"Min sanning" med prinsessan Märtha Louise sänds klockan 20.00 i SVT2 och finns att se på SVT Play.

Annons