Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Märtha Louises dotter Maud Behn, 19, kommer ut med sanningen – hjärtskärande orden

01 feb, 2023, 13:00 

Maud Behn visar nu själv upp sanningen.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Maud Angelica Behn är dotter till prinsessan Märtha Louise och Ari Behn, som tragiskt gick bort på juldagen 2019. På begravningen höll hon ett känslosamt tal som rörde alla till tårar.

KÄRLEKSBOMBEN: Prinsessan Märtha Louise och Shaman Durek förlovade!Brand logo
KÄRLEKSBOMBEN: Prinsessan Märtha Louise och Shaman Durek förlovade!

I talet berättade Maud att hon jobbat på en teckning i flera veckor. Teckningen skulle hon ge till sin pappa på julafton. Men det blev aldrig något julfirande och teckningen visades i stället upp på begravningen.

– Jag skulle ge den här tavlan till dig i julklapp. Jag var så spänd på att få se din reaktion, vi skulle fira jul och jag gladde mig så att få se dig igen. Nu får jag aldrig se ditt leende igen och dina snälla ögon. Alltid när du såg det jag ritat hoppade du upp och ner och ropade hur bra de var. Nu får jag aldrig visa dig min bästa teckning jag gjort av dig, sa Maud Angelica Behn.

Annons

Auktionerar ut tavlor för att främja psykisk ohälsa

Maud och Ari delade intresset för det konstnärliga. När han dog höll de på att skriva en bok tillsammans. Dottern valde sen att fullfölja projektet ensam. Titeln blev Trådar av tårar, en barnbok om psykisk ohälsa.

Intresset för konst har hängt med Maud i livet som vuxen, och teckningarna kopplas ofta till psykisk ohälsa. Tillsammans med konstnären Lavrans Borgen har hon nu målat två tavlor, varav ena heter ”Taggtråd och rosmålning”, som auktioneras ut för att uppmärksamma psykisk ohälsa.

– På bilden "Taggtråd och rosmålning" tänkte vi att vi kunde visa båda sidor av mental hälsa. Både kaoset och lugnet, säger konstnärsduon till norska Sosialnytt.

Maud Angelica Behn
Maud Angelica Behn har gjort en karriär som konstnär.

”Ska räcka till innan det är för sent”

I skrivande stund ligger högsta budet för ”Taggtråd och rosmålning” på 35 000 kronor. Pengarna kommer skänkas till en organisation som försöker motverka psykisk ohälsa bland unga.

Annons

”Mer än tre gånger så många människor dör av självmord, jämfört med trafikolyckor. Mental Helse Ungdom arbetar varje dag för att barn och unga ska kunna få hjälp tidigt, och att hjälpen ska räcka till innan det är för sent, skriver Maud i ett inlägg.

”Det här är en fråga som ligger oss varmt om hjärtat, och det är otroligt häftigt att vi kan använda våra kreativa förmågor för att främja denna sak”.

Foto: TT

Annons