Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hemligheten om Märtha Louises dotter Maud Behn, 19 ute – har dolts in i det sista

10 jan, 2023, 15:11 

Hemligheten undanhölls in i det sista – tills att det inte längre gick.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Maud Angelica Behn är dotter till prinsessan Märtha Louise och Ari Behn, som tragiskt gick bort på juldagen 2019. Maud gjorde stort avtryck när hon ynka 16 år gammal höll ett hjärtskärande tal på sin fars begravning.

Oväntade stödet till Durek – efter markeringenBrand logo
Oväntade stödet till Durek – efter markeringen

Nu har Maud Angelica vuxit upp, och formar sitt eget liv och karriär. Men norsk media har snappat upp en hemlighet om dottern.

Mystiska händelsen med Maud Angelica Behn

Det är norska Se och Hör och TV 2 som rapporterar om hemlighetsmakeriet, och det rör prinsessdotterns ekonomi. När de årliga skattelistorna för 2021 publicerades snappade de nämligen upp att en person saknades på listan – nittonåringen Maud Angelica.

Detta fick norska medier att haja till. TV 2 uppger att de ihärdigt försökt att få loss Mauds taxeringsuppgifter, utan vidare framgång. Det norska Skatteverket höll hårt i uppgifterna, och det var till slut slottet som gav TV 2 vad de var ute efter.

Annons

Så vad var det egentligen som hölls hemligt? Jo, en inkomst på drygt 219 000 norska kronor, och 2.5 miljoner i tillgångar. En norsk krona är i skrivande stund i ungefär samma kurs som den svenska.

Maud Angelica Behn omringad av sina tavlor
Av någon anledning hölls det knäpptyst om Mauds ekonomi – men det var kungahuset själva som bjöd på det.

Maud Angelica Behn går i pappa Ari Behns fotspår

I dag är det tydligt att Maud valt att gå in sin pappas fotsteg. Ari Behn var bland mycket annat författare och konstnär, och visst håller dottern hans minne vid liv. Även om han inte finns kvar att se hennes framgångar idag, var han redan när hon var liten medveten om hennes talang:

– Min äldsta dotter är exceptionell. Hon målar och ritar på en nivå som är långt över min när jag var fjorton, sa Ari Behn i Skavlan.

2021 släppte hon boken Trådar av tårar, en 50 sidor lång barnbok om psykisk ohälsa, som är uppbygd av en dikt.

Annons

– Många kommer nog att uppleva boken som en fortsättning på talet på hennes pappas begravning. Budskapet är lika tydligt: Det finns alltid hopp hur krävande mörkret än är, sa förläggaren till VG om boken.

Hon skulle släppa en bok med sin far Ari, men den hann aldrig slutföras innan hans bortgång.

Dessutom har hon även konstnärsådran i sig. Maud illustrerade själv boken, och debuterade i november i fjol med en konstnärsutställning. Då berättade hon att hon inspirerats av sin far när hon gjorde tavlorna.

Maud Angelica Behn, Märtha Louise och Durek Verret på Mauds konstutställning
Självklart var Märtha Louise och Durek Verret på plats för att stötta Maud under utställningen.

Foto: TT

Annons