Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Märtha Louises hyllning till Durek: "Jag är så glad att han är öppen"

13 jul, 2022, 04:30 
AvMinna Sarpaneva
Prinsessan Märtha Louise och shaman Durek Verrett

Märtha Louise hade ett och annat att säga när hon gästade norska kändisstylisten Jan Thomas podcast i juni.

Annons
Märtha Louise och Schaman Durek – så träffades skandalomsusade paretBrand logo
Märtha Louise och Schaman Durek – så träffades skandalomsusade paret

Juni anses vara den officiella pridemånaden världen över. Då uppmärksammas kärlek och mångfald lite extra, vanligtvis med regnbågsflaggor och prideparader.

I slutet av juni deltog prinsessan Märtha Louise, 50, och shaman Durek, 47, som är öppet bisexuell, i en livepodd det pratade kärlek med norska kändisstylisten Jan Thomas.

Märtha Louise starka ord efter skjutningen i Oslo

I slutet av juni miste två personer tragiskt sina liv och ett 20-tal skadades i en skottlossning mot en gaybar i Oslo.

Masskjutningen ledde till att pridefestivalen Oslo Pride ställdes in med hänvisning till de råd och säkerhetsrekommendationer som norska polisen gått ut med.

Nyheten om det fruktansvärda dådet har väckt starka känslor och reaktioner världen över. En av dem som har reagerat är prinsessan Märtha Louise.

På Instagram har hon delat en känslosam, men upplyftande, text där hon bland annat uttrycker sin sorg och frustration över attacken.

Annons

"Låt oss skapa samhället där alla kan andas fritt och älska vem de vill. Kärlek är kärlek och absolut ingen kan ta den ifrån oss" ,avslutar Märtha Louise inlägget.

Märtha Louise hyllar blivande maken Durek

Under sitt medverkan i Jan Thomas podcast pratar Märtha Louise bland annat om det då fortfarande kommande pridefirandet i Oslo, skriver norska Se og Hør.

– Jag har ett problem med Pride, och det är att det borde firas hela året, inte bara en månad, säger prinsessan i podden.

Hon passar även på att hylla fästmannen, Durek Verrett.

– Durek är väldigt öppen med att han är bisexuell. Så andra säger: ”Herregud, hur gör man det? Är det inte väldigt svårt?”. Nej, det är inte alls svårt, det är bara den han är, säger hon och fortsätter:

– Att få ha den där utforskningsfasen i frihet och med respekt tycker jag är så otroligt viktigt. Jag är så glad att han är öppen för det, och jag är så glad att alla som är öppna för vem de är är det. Alla som kritiserar hur andra lever i något område visar egentligen bara sina egna begränsningar.

Foto: TT, Instagram/iam_marthalouise

Annons