Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Märtha Louises känslostorm – allt kommer upp efter tragiska händelsen

25 nov, 2023, 13:00 
AvGabriella Hall

Nya beskedet väcker starka känslor hos prinsessan Märtha Louises.

Annons

För drygt ett år sedan lämnade prinsessan Märtha Louise det norska kungahuset. Samtidigt som hon behöll prinsesstitel valde hon i stället att satsa på sina entreprenörs drömmar.

Märtha Louise vägrar prata om Dureks skandaler: ”Står inte för allt”Brand logo
Märtha Louise vägrar prata om Dureks skandaler: ”Står inte för allt”

Och hennes resa som affärskvinna har minst sagt varit framgångsrik. Nu är hon en del av det välkända och numera prisade modemärket Hést.

Men hennes karriär är inte bara en framgångssaga, historien bakom klädmärket rymmer också ett stort mörker. Så när prinsessan tillsammans med vännerna bakom märket prisas är det inte konstigt att känslorna kommer fram.

Annons

Prinsessans stora galakväll

Glitter, glamour och klädkod: Smoking ramar perfekt in årets norska ELLE-gala som gick av stapeln under onsdagen.

Flera kända ansikten gjorde entré på röda mattan och poserade glatt innan de gled in på Sommerro hotel i Oslo. Bland andra var Bianca Ingrosso på plats klädd i en lång röd klänning.

Prinsessan Märtha Louise skiner på ELLE-galan.

Prinsessan Märthas starka känslor efter stora beskedet

Kvällen blev en riktig succé, inte minst för Märtha som tog hem "Business of the Year". När prinsessan presenteras som vinnare blir hon märkbart berörd, först lägger hon händerna över hjärtat och sedan döljer hon ansiktet med dem.

Annons

Hést är nämligen mer än bara ett märke för Märtha.

På sin Instagram delar hon med sig av en video på sin och vännernas reaktioner när de tar hem priset. Till videon väljer hon också att berätta den tragiska, men också inspirerande, historien bakom modemärket.

Tragiska historien bakom prinsessan Märthas framgång

Allt började när prinsessans bästa vän Esben Johannessen gick bort i cancer. Bakom sig lämnade han sin fru Anne Kari Böhaugen och sina två barn. I sin förtvivlan fann den nyblivna änkan ljuset, berättar prinsessan.

Annons

Tillsammans med Monica Utnes startade hon Hést, som betyder häst på norska, för hedrar minnet av Esben som var hästtränare.

Redan från början fanns prinsessan med i bilden, som en stöttepelare i vännens sorg. När hon sedan engagerade sig i märket var det nästan en självklarhet.

“Vi är stolta att vara ett kvinnligt företag som fokuserar på inkludering, jämställdhet och intuition. Vi hoppas att Hést kan inspirera andra att våga drömma stort och göra drömmarna till verklighet hur svårt livet än är”, skriver prinsessan.

Foto: Skärmavbild/Instagram/@iam_mathaloise, Andreas Fadum / TT

Annons