Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Märtha Louises ofattbara lycka – svindlande miljonregnet: ”Ska erövra Europa”

04 jun, 2023, 08:00 

Prinsessan Märtha Louise har all anledning att fira!

Annons

Prinsessan Märtha Louise hade det tufft förra året. Hennes framtid i det norska kungahuset blev rejält omdebatterat efter att fästmannen Durek Verrett kommit med flera kontroversiella uttalanden.

Prinsessan och skandal-shamanenBrand logo
Prinsessan och skandal-shamanen

Till slut kunde kung Harald och drottning Sonja inte längre blunda för problemen. I ett pressmeddelande förklarade det norska hovet att Märtha Louise avsäger sig sina officiella uppdrag.

”Prinsessan Märtha Louise vill bidra till en tydligare distinktion mellan sin egen verksamhet och kopplingen till Kungahuset”, löd beskedet.

Dök upp i tröja från egna klädmärket

Samtidigt var det ett år som inte bara kantades av svårigheter för Märtha Louise. Som bekant har hon en fallenhet för hästsporter, vilket bland annat gett sig uttryck i norska klädmärket HÉST.

Annons

Som en av grundarna har hon också sett till att marknadsföra klädmärket. Förra året dök hon upp på röda mattan, i samband med filmpremiären av "Långa flacka bollar 3", iklädd en tröja från klädmärket.

Det var ju så klart ingen tillfällighet att Märtha Louise valde att dyka upp i en tröja från HÈST, och hon var så klart väl medveten om att det skulle ge en extra skjuts i marknadsföringen.

Märtha Louise
På filmpremiären av ”Långa flackar bollar” förra året dök Märtha Louise upp i en tröja från egna klädmärket HÉST.

Märtha Louises ofattbara miljoneregn

Dessutom går det riktigt bra för Märtha Louises klädmärke! Enligt norska Finansavisen gjorde företaget en vinst på hela nio miljoner norska kronor, drygt 8,8 miljoner svenska kronor, förra året.

Annons

Det är ett rejält lyft jämfört med 2021, då företaget hade ett underskott på 200 000 norska kronor. Även omsättningen förra året hade ökat med flera miljoner, 34 miljoner norska kronor jämfört med 3,6 miljoner 2021.

Och det verkar inte finnas något stopp i sikte. I år är förhoppningen är målet att dubbla omsättningen – och Märtha Louise, som äger 30 procent av företaget, har gott om självförtroende när hon pratat om framtiden:

– Det finns inga gränser. Vi ska erövra Europa, säger hon hon till Finansavisen.

Märtha Louise
Märtha Louise gläds över framgångarna i företaget!

Foto: TT

Annons