Hårda kritiken mot Märtha-Louise – efter uppvisningen: "Hemsk"

Märtha Louise

Prinsessan Märtha Louises klädsel väcker stor uppmärksamhet.

Märtha Louise och Schaman Durek – så träffades skandalomsusade paret
1:21

Efter reklamen: Märtha Louise och Schaman Durek – så träffades skandalomsusade paret

(1:21)

Slå på ljud

Prinsessan Märtha Louise har valt en helt annan väg än andra kungligheter.

2001 valde hon bort apanage och titeln Hennes Kungliga Höghet, allt för att kunna leva ett liv precis som hon ville och tjäna sina egna pengar.

Därefter har prinsessan ägnat sig åt flera olika uppdrag. Hon har drivit en änglaskola, hållit kurser i andlig utveckling samt skrivit flera olika böcker. På sociala medier kommunicerar hon även väldigt öppet, till skillnad från många andra kungligheter.

Men trots att Märta Louise valt bort kungahuset på flera sätt uppmärksammas hon ofta med jämna mellenrum.

Under slutet av mars hade den norska komedifilmen "Långa flacka bollar 3" premiär. Där spelades just en av rollerna av Märtha Louise, men många måste ha blivit förvånande över den drastiska utseendeförändringen. I filmen syntes hon bland annat bära en helt ny näsa – gjord av silikon.

Prinsessan Märtha Louises klädsel väcker uppmärksamhet

"Nej, det här är ingen förskönande näsoperation. Ja, näsan kanske ser ut som min, men det är den inte. Eller, delar av den är inte det..." avslöjade hon då.

Nu uppmärksammes hon igen, men den här gången på grund av sin klädsel som hon anlände i till premiären av "Långa flacka bollar 3". Prinsessan syntes på röda mattan iklädd en tröja från det egna märket Hést samt en vit kjol från den norska designern Tina Steffenakk Hermansen.

"Outfiten" togs inte emot bra på hemsidan "My My Royals" som publicerade bilderna.

"Kära prinsessan Märtha är en vacker kvinna, men den här outfiten är hemsk. Den ser ut som en gigantisk flaskborste. Toppen ser väldigt bekväm ut, men inte med flaskborsten!", har en anonym person kommenterat på sajten.

"Hon vill nog se konstnärlig ut. Men på avstånd tycker jag att hon ser ut som en gammaldags lampa”, fortsätter en annan.

Den norska modeexperten Marianne Jemtegård har uttalat sig om klädseln för Se og Hør – och slår tillbaka mot den norska ilskan.

– Det är nog en lite svår outfit att fota. Ur vissa vinklar är det nog lite mer smickrande än andra. Jag förstår var kritiken kommer ifrån, men det är lätt att sitta i träningsbyxorna bakom tangentbordet och tycka att folk ser korkade ut på röda mattan.

Foto: TT

LÄS MER: Hovets besked om prinsessan Christina: Därför saknas hon på nya familjebilderna – igen

LÄS MER: Nya bilderna på prinsessan Sofia – plötsliga ombytet efter viktiga mötet

LÄS MER: Efter vägran – kungahuset öppnar upp slottet för flyktingar

Christoffer Andersen