Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Hovets besked om prinsessan Christina: Därför saknas hon på nya familjebilderna – igen

26 mar, 2022, 18:00 
AvIndra Nordemar

Tord Magnusson dök upp utan sin hustru prinsessan Christina på Kungliga slottet. Nu ger hovet ett nytt besked om hennes hälsa.

Annons
Här är ditt liv i bilder, prinsessan Christina!Brand logo
Här är ditt liv i bilder, prinsessan Christina!

Under gårdagen hölls ett viktigt möte på Kungliga slottet. Till följd av det fruktansvärda i Ukraina är det många barn som drabbats, därför tog kungaparet initiativet att bjuda inte flertalet hjälporganisationer för att samverka i syfte att skydda de utsatta barnen.

På plats i Bernadottebiblioteket var även kronprinsessparet, prinsessan Sofia och kungens svåger Tord Magnuson.

Prins Carl Philip var hemma med sjuka barn, men var befann sig prinsessan Christina?

Prinsessan Christina saknas ännu en gång

Det är andra gången på kort tid som maken Tord dykt upp utan Christina vid sin sida.

När kungen, drottning Silvia, kronprinsessan Victoria och prins Daniel nyligen fick avnjuta scenföreställningen Löftet på Kungliga Operan, gjorde Tord dem sällskap, men stolen bredvid honom var tom.

Annons

Christina Magnuson, statschefens syster och prinsessa av Sverige, saknades nämligen även då. Och hennes frånvaro väcker oro.

Tord Magnuson bredvid Sofia i stället för Christina på Kungliga slottet under fredagen.
Kungafamiljen på Operan, utan Christina!

Därför saknas prinsessan – hovets besked

Prinsessan Christina har tidigare drabbats av cancer – två gånger.

2010 fick hon bröstcancer och 2016 fick hon ytterligare ett cancerbesked, blodcancer. Lyckligtvis har hon tillfrisknat, men när familjen dyker upp utan henne blir oron för prinsessan påtaglig.

Men nu meddelar hovet att vi kan pusta ut!

– Prinsessan är frisk och mår bra, anledningen är att hon har haft andra aktiviteter, säger Margareta Thorgren, hovets informationschef.

Annons

Och Svensk Damtidnings mångåriga reporter Ellen Myrgård, som har följt kungafamiljen på nära håll under åtta års tid, menar att det är naturligt att Tord närvarar vid kungliga tillställningar utan sin hustru Christina.

– Prinsessan Christina och hennes man Tord, eller Tosse som han kallas av de närmaste, är vana vid att hitta på saker var och en och är kungens syster upptagen med barnbarnen eller någon välgörenhet så har Tord inga problem att umgås med kungafamiljen ensam. Han känner kungen och drottningen extremt väl.

Foto: TT

Annons